Телерик Академия: 100% от завършилите започват работа

От създаването на Академията до днес над 58 000 души са използвали учебните ѝ ресурси
(снимка: Телерик Академия)

100% от завършилите програмите за ИТ кариерен старт на Телерик Академия започват работа и 97% остават в България, сподели Александра Мечкова, изпълнителен директор на образователната организация, по повод 10 години от създаването й. Това са двете най-важни метрики за успех, подчерта тя.

„За десет години Телерик Академия измина дълъг път – от подготовката на талант за нуждите на една компания в малка учебна зала, до партньор на цялата ИТ индустрия с екип от над 40 души и самостоятелна сграда”, допълни Мечкова.

Развитието на Телерик Академия надминава и най-смелите очаквания на нейните създатели. „Постигнатото до тук е изключително, а плановете на екипа занапред са още по-смели”, коментира Светозар Георгиев, съосновател на Телерик Академия и Campus X.

От създаването на академията до днес над 58 000 души са използвали учебните ѝ ресурси, а над 115 000 са част от нейната общност. През 2009 г. Телерик Академия изгражда основите на частното обучение за летящ ИТ кариерен старт.

Като независима организация от 2017 г. насам, тя захранва индустрията с таланти с помощта на 6-месечната практическа програма „Telerik Academy Alpha”. Над 1 000 нейни възпитаници се очаква да се влеят в пазара на труда в периода 2019-2020 г.

Същевременно програмите „Telerik Academy Master” подпомагат професионалистите с опит. Програмите са насочени към експерти, които искат да надградят квалификацията си с познания за едни от най-горещите технологии и теми и да ускорят кариерното си развитие. Сред областите, които програмите обхващат, са дигитален маркетинг, потребителско преживяване (UX) и потребителски интерфейс (UI), блокчейн разработка и други.

„Училищна Телерик Академия” подготвя ученици от всички възрасти за професиите на бъдещето с безплатни обучения в областта на програмирането и дигиталните технологии. Досега през програмите ѝ са преминали над 10 000 деца и младежи от цялата страна. През настоящата и следващите 4 години организацията ще обучи още 14 000 ученици в над 700 школи в България.

Коментари по темата: „Телерик Академия: 100% от завършилите започват работа”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Е, щом е 100%, добре. Че едно време преди 89-та. плановете се изпълняваха на 101 до 110% .

Коментар