Проект на български учители победи във Виена

Проектът „Пътешествие из България” спечели една първа и една втора награда на Шестия европейски форум на учителите-новатори, който се проведе тази седмица в австрийската столица Виена. Форумът се организира от Майкрософт в рамките на глобалната образователна инициатива “Партньори в познанието”.

Българският проек бе отличен в категорията „Изборът на учителите”, която се присъжда с гласуване на всички учители, участвали във форума – над 150 представители от всички европейски държави. Второ място в категория „Изборът на учителите” спечели Белгия, а трето Азербайджан.

Втората награда, присъдена на „Пътешествие из България”, бе в категорията „Иновации в съвместната работа”. Тя се присъжда от международно жури, включващо представители от 25 държави.

Останалите 2 категории, в които се отличават проекти, са „Иновации в информационните и комуникационните технологии” и „Иновации в съдържанието”.

Проектът „Пътешествие из България” представя в снимки природни и исторически забележителности от цяла България. Създаден е от ученици от първи до четвърти клас, ръководени от 32-ма учители от 25 училища в страната.

Целта на проекта е да представи специфични и интересни места от конкретно населено място през погледа на децата. Идеята за проекта е на доц. Румяна Папанчева и д-р Красимира Димитрова от университет „Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Бургас.

Най-после България се появи и на европейската образователна карта по категоричен и неоспорим начин”, бяха първите думи на доц. Румяна Папанчева, един от ръководителите на проекта „Пътешествие из България”.

Българските учители – новатори получиха признание за всеотдайната работа в името на модерно и иновативно образование, коментира Теодора Върбанова, мениджър „Образователни програми” в Майкрософт България.

Коментар