Програмата Home PC предложи и нетбук




Нов модел атрактивен нетбук влиза в програмата „Home PC”, съобщиха инициаторите на проекта, целящ да осигури достъпни компютри за българските студенти и ученици.

Home PC eMotion предлага ултра мобилност и индивидуалност в духа на най-новите пазарни тенденции. Компютърът е с 10.2-инчов широк екран с резолюция 1024х600 пиксела и светодиодна подсветка, използва добре познатия процесор Intel Atom N270, има 1 GB DDR2 памет (разширяема до 2 GB), 160 GB SATA твърд диск и 1.3-мегапикселна уебкамера.

Наред с основното си призвание да осигурява бърз и удобен достъп до интернет по кабел или безжично, Home PC eMotion безпроблемно се справя и с офис приложения, както и с работа с мултимедийни файлове. За последното помага и наличието на картов четец за 4 вида флаш карти, който позволява на потребителите веднага да разгледат снимките и клиповете от цифровия фотапарат на по-голям екран, както и да ги съхранят, за да освободят място на картата.

Този клас продукти вече са добре познати на пазара и се радват на значителна популярност, най-вече сред младите потребители, водещи динамичен начин на живот. Подмяната на предишния модел eMotion е свързана с изчерване на наличностите и с идеята програмата да предлага максимално атрактивни и съвременни компютри на учащите, коментира Слави Славчев, мениджър на инициативата Home PC.

eMotion се предлага в шест различни цвята – от дискретно и стилно черно до предизвикателно и ярко зелено.

Новото предложение е подходящо за ученици и  студенти, чрез което те могат да работят по различни проекти, независимо от времето и мястото, както и да получават и споделят информация.

Home PC eMotion се предлага на цена от 679 лв. с ДДС (с включени 100 лв. субсидия по програмата "Home PC").

Фондация „Проф. Джон Атанасов“ субсидира ученици и студенти от цялата страна, независимо от формата на обучение, и им дава възможност да закупят на преференциална цена една от предлаганите две десктоп конфигурации или преносим компютър. Кандидатстването се извършва чрез подаване на молба-декларация и уверение от учебното заведение в офиса на фондацията.

Одобрените кандидати получават талон за субсидия на стойност 80 или 100 лв. (в зависимост от избрания модел компютър), с който могат да закупят желаната система на преференциална цена в офисите на дилърите по програмата.

Коментар