WD стъпва на SSD пазара с поглъщане на SiliconSystems

Производителят на твърди дискове Western Digital завърши $65-милионна сделка по придобиване на калифорнийската компания SiliconSystems, Inc., с което навлиза на пазара за SSD устройства за вградени системи.

Портфолиото на SiliconSystems включва SSD устройства със SATA, EIDE, PC Card, USB и CF интерфейси, изпълнени в 2.5-инчови, 1.8-инчови, CF и други формати. Продуктите на компанията се вграждат в системи за промишлеността, медицината, комуникациите, военната индустрия и др.

Световната инфраструктура, техническите и финансови ресурси на WD ще позволят по-нататъшен растеж на бизнеса с продукти на SiliconSystems, съобщиха от производителя на твърди дискове.

Интелектуалната собственост на SiliconSystems ще бъде използвана и в бъдещи продукти на WD, предназначени за консуматорския и корпоративния пазар.

Интеграцията на придобитата компания в структурите на WD ще започне незабавно чрез новото Solid-State Storage бизнес поделение. Дейността на WD е разделена в още четири други поделения – Branded Products, Client Storage, Consumer Storage и Enterprise Storage.

Коментар