FaceMe технология разпознава лица за милисекунди

Технологията FaceMe открива лица на живо или в записани видеоклипове за части от секундата
(снимка: CyberLink)

Напреднала технология за разпознаване на лица ще покаже компанията CyberLink по време на изложението CES 2020 през януари в Лас Вегас. FaceMe, базирана на изкуствен интелект, намира приложение в системи за удостоверяване, контрол на достъпа, сигурност, анализи и други цели.

Според разработчика, FaceMe е двигател за развитието на технологиите за разпознаване на лица, като задава стандарти за точност, производителност, сигурност и гъвкавост в широк кръг от приложения.

След пускането на FaceMe в края на 2018 г., CyberLink започна партньорство с повече от сто глобални компании, включително производители на хардуер, доставчици на решения и системни интегратори, които внедряват технологията в различни сфери, а посетителите на CES ще могат от първа ръка да видят някои от нейните приложения.

FaceMe доставя много точни биометрични данни само за няколко милисекунди. Технологията е кросплатформена и поддържа различни хардуерни конфигурации. Тя се основава на алгоритми за дълбоко обучение и невронни мрежи.

Технологията открива лица на живо или в записани видеоклипове, за да идентифицира хората и техни характеристики като възраст, пол, настроение и др. Точността на разпознаване, определена от стандартната база данни LFW, достига 99,82%.

Коментар