Ericsson и Telenor въвеждат net-centric услуги за съвместна работа

Ericsson и шведското подразделение на Telenor обявиха първия договор за внедряване решението на Ericsson, предлагащо пакет услуги за бизнес комуникация (Business Communication Suite – BCS). То ще предостави повече мултимедийни възможности за корпоративните клиенти на Telenor в Швеция, като добави услуги за съвместна работа. Ericsson ще отговаря и за разширяване, обновяване и системна интеграция на IMS мрежата на Telenor.
Приложението на Ericsson, предлагащо пакет услуги за бизнес комуникация, е първата по рода си услуга, базирана на IMS, която дава възможност за мобилна, обединена комуникация на бизнес потребители. Тя увеличава ефективността на общуването като предоставя опции за комуникация, типични за социалните мрежи, например статус, съобщения, чат, видео връзка, управление на входящи повиквания, споделяне на файлове и раздел с корпоративна информация (corporate directory). Услугата може да се ползва за връзка както между служителите в една компания, така и между бизнес партньори.
В рамките на споразумението, Ericsson ще предоставя ексклузивни услуги по интегрирането на IMS системата. IMS-базираните мултимедийни решения на Ericsson предлагат нови услуги с добавена стойност за клиентите на Telenor, като основният фокус ще е върху корпоративните мобилни приложения. Доставянето и интегрирането на BCS, както и разширяването на IMS-базираната мрежа вече са започнали.
Ларс-Аке Норлинг (Lars-Åke Norling), главен изпълнителен директор Telenor Швеция, сподели: „Пакетът услуги за бизнес комуникация на Ericsson открива вълнуващи перспективи пред корпоративните комуникации и дава нови възможности за мобилно сътрудничество на бизнес клиентите ни, като им предоставя възможност за избор между интегрирани услуги за фиксирана и мобилна телефония и персонализирани решения.”
Микаел Бекстрьом (Mikael Bäckström), президент на Ericsson за скандинавските и балтийските страни, отбеляза: „С радост подкрепяме Telenor в тази стратегически важна стъпка. Този договор затвърждава ангажираността и възможностите на Ericsson в областта на IMS услугите, както и способността ни да предоставяме иновативни решения като Business Communication Suite.”

Коментар