Aladdin подобрява сигурността в Web 2.0

Решение за уеб сигурност при работа с Web 2.0 приложения, вкл. и с най-популярните онлайн социални мрежи LinkedIn и Facebook, обяви компанията Aladdin Knowledge Systems.
С последното обновление на Aladdin eSafe компаниите могат не просто да блокират или позволят достъпа до Web 2.0 сайтове, но също и да контролират специфични функционалности в тях.
Възможно е, например, потребителите да ограничат специфични услуги, предлагани от социалните мрежи, като „Покани приятел“ и „Добави приятел“ във Facebook или „Работно място за съвещания“ в LinkedIn. В резултат служителите ще използват мрежите преимуществено за работа, а мениджърите ще се притесняват по-малко от рисковете, свързани с изтичане на корпоративна информация.
Според последни проучвания, 85% от зловредния софтуер днес се разпространява именно чрез Web 2.0 приложения, съобщи системният интегратор eFellows, партньор на Aladdin Knowledge Systems.
С навлизането на тези сайтове в корпоративна среда бизнесът изпитва все повече трудности с непосредствената и отворена комуникация, която позволяват те. От друга страна, много мениджъри вече са се убедили, че онлайн социалните мрежи могат да бъдат полезни за бизнеса, както от маркетингова гледна точка, така и улеснявайки комуникацията между екипите, клиентите и партньорите в дадена компания.
До скоро беше трудно да се балансира между възможността социалните мрежи да се използват активно в бизнес процесите и рисковете, свързани с неконтролирания достъп до фирмените информационни ресурси.
Последното обновление в eSafe AppliFilter дава на организациите способността да управляват достъпа на служителите до някои специфични аспекти от Web 2.0 приложенията, намалявайки рисковете и подобрявайки продуктивността, посочи Офер Елзам, главен технически директор, отговарящ за сигурността на съдържанието в Aladdin Knowledge Systems.

Коментар