Microsoft показа у нас топ технологията Surface

Авангардна маса със сензорен интерфейс показа днес пред българска аудитория Microsoft. Технологията Surface е една от върховите иновации, които софтуерният гигант демонстрира на конференцията Дни на Майкрософт”09 в столичния х-л Кемпински-Зографски.
Surface реагира на допир и жестове и променя коренно начина, по който хората общуват с технологиите. Отделен потребител или група от потребители едновременно могат да работят и да се забавляват с интерактивната маса по лесен, интуитивен начин.
Surface разпознава множество точки на контакт и позволява на потребителите да използват и двете си ръце едновременно, за да взаимодействат с различни обекти. Например да посвирят на виртуално пиано, както показа, че умее директорът на Microsoft България – Огнян Киряков.
Технологията Surface е създадена за нуждите на развлекателната и автомобилната индустрия, финансовите услуги, здравеопазването и образованието.
За първи път пред българска аудитория Microsoft разкри и възможностите на своята следваща операционна система Windows 7. Консултантът от компанията Тони Кришнен наблегна на подобрената функционалност и удобство, които предлага новата ОС.
Windows 7 се свързва по-лесно с устройствата, използвани от потребителите, и предлага значително подобрен в посока удобство интерфейс. Същевременно системата не е лакома за ресурси, което я прави приложима и на по-слаби компютри.
Тони Кришнан показа как чрез новата технология BranchCache, вградена в Windows 7, компаниите с отдалечени офиси могат да комуникират много по-бързо и ефективно, без да са зависими от пропускателната способност на връзката между централата и клоновете.
Windows 7 се очаква да излезе на пазара към края на настоящата година или най-късно в началото на следващата.
Технологиите имат силата да направят бизнеса по-ефективен. Начините за това са консолидация и виртуализация на сървъри, използване на софтуера за бизнес анализ (BI) и други технологии, заяви Огнян Киряков. Според него, компаниите сега са изправени пред дилема – да се подадат на натиска за намаляване на разходите за ИТ или да поемат по пътя на иновациите.
Съветваме бизнеса да продължи да инвестира в иновативни решения, които ще му помогнат да оптимизира разходите, добави директорът на Microsoft България. Множеството нови продукти, които компанията представя в Кемпински-Зографски – сървърни ОС, платформи за колаборация, cloud технологии и др. – са именно инструментите, на базата на които бизнесът може да внедри решения за по-висока ефективност.
Думата "решения" беше ключова в изказванията на партньорите на Microsoft – Пламен Матеев (ЦАПК Прогрес) и Николай Аврамов (Парафлоу). Според тях, пилотните проекти на база Microsoft в общините Каварна и Костинброд могат да издигнат на качествено ново ниво отношенията между администрацията и гражданите, ако бъдат въведени и в други общини в страната.

Коментар