Комутатори на D-Link взеха IPv6 сертификация

Управляеми гигабит комутатори от фамилията xStack на D-Link получиха сертификация от IPv6 консорциума, съобщи компанията. Моделите DGS-3200 и DGS-3600 са готови да посрещнат нарастващото търсене на IPv6 продукти сред бизнеса и публичния сектор.
Сертификацията е от втората фаза на развитие на стандартите за верификация на IPv6 и гарантира пълна съвместимост и производителност, тъй като са добавени нови тестови категории. DGS-3200 и DGS-3600 покриват всички разширени изисквания по отношение на съвместимост и взаимодействие с IPv6 решения.
Комутаторите на D-Link работят без проблеми в среда, изградена от решения на различни доставчици с IPv6 функционалности. Сертификацията гарантира на клиентите, че няма да са необходими допълнителни инвестиции при миграция от IPv4 към IPv6 устройства.
Последните проучвания показват, че количеството достъпни IPv4 адреси ще се изчерпи до 2011 година. Организацията IPv6 решава този проблем като лансира 128-битовите адреси и по този начин разширява броя на достъпните IP адреси като цяло.
IPv6 осигурява вградена сигурност заедно с възможности за управление на мрежата и добавки за мобилни комуникации. Специалистите отчитат нарастващо търсене на IPv6 функционалности от страна на правителствения сектор, образованието и корпоративните сегменти.
И двете серии устройства на D-Link предлагат лесен начин за миграция на съществуващи IPv4 мрежи към по-добрата защитеност и богата функционалност на IPv6 протокола.

Коментар