FSC не смята за опасни батериите в своите лаптопи

Батериите Sony в лаптопите на Fujitsu Siemens Computers не са застрашени от инциденти с прегряване. Това е установило обстойно проучване на компанията за всички нейни модели преносими компютри, проведено в тясно сътрудничество със Sony.
Експертите са стигнали до този извод, базирайки се на спецификата на ситемните конфигурации и прилаганата технология. Но рискът от отказ на батерията никога не може да бъде напълно изключен, съобщават от FSC.
До момента компанията няма информация за инциденти с батериите на свои преносими компютри. За да осигури пълно спокойствие на клиентите обаче, FSC участва в кампанията на Sony за доброволна подмяна на батерии от следните модели лаптопи: Lifebook C1320, P1510, P7120, Q2010, S7020 / S7020D, S7010 и T4210 и Amilo Pro V8010 и Si 1520.
Подробности за това как клиентите могат да идентифицират батериите, които потенциално подлежат на подмяна, и последваща информация за програмата ще бъдат анонсирани този месец.
“Към настоящия момент няма никакви основания клиентите да не използват спокойно своите преносими компютри Fujitsu Siemens Computers”, заявиха от европейски производител.
Мълвата за опасни батерии в лаптопите тръгна през лятото след няколко инцидента и проблемът бързо обхвана цялата индустрия. Почти всички водещи доставчици обявиха подмяна на батерии Sony за част от своите модели.  

Коментар