AMD Ryzen Embedded процесори консумират под 10W

Нови процесори на AMD вдигат производителността на вградените решения
(снимка: AMD)

AMD разширява екосистемата Ryzen Embedded с два нови процесора с ниска консумация на енергия – с TDP от 6 до 10 вата. Същевременно, расте броят на производителите, които предлагат мини РС, базирани на AMD Ryzen Embedded продукти.

Линията процесори за вградени системи Ryzen Embedded R1000 SoC се базира на Zen изчислителни ядра и Radeon Vega графика. Двата нови процесора – Ryzen Embedded R1102G и R1305G – са проектирани за малка консумация на енергия.

Embedded процесорите разсейват съответно от 6 до 10 вата и намаляват системните разходи чрез по-малко слотове за памет и по-ниска консумация на ток. Освен това новите чипове позволяват изграждане на системи без вентилатори.

Двата процесора за вграждане ще бъдат налични за заявки от края на март.  Сред партньорите на AMD, които вече са взели „на въоръжение” Ryzen Embedded R1102G и R1305G, са Kontron със скалируема mini-ITX платформа и Simply NUC с нов мини РС наречен Red Oak. Това са решения с базова производителност на достъпна цена.

През декември 2019 г. AMD заедно с OEM партньори обяви отворена екосистема за AMD Ryzen Embedded-базирани мини РС, в подкрепа на индустриите за видеостени, корпоративни системи и промишлени компютри. Сега предложенията се разширяват със системи от Sapphire, Simply NUC, SECO и OnLogic.

Коментар