Foxconn постепенно възобновява производството в Китай

Производствената дейност в Китай постепенно се нормализира
(снимка: Foxconn)

Тайванската компания Foxconn, основен партньор на Apple, ще поднови нормалното производство в Китай до края на март, което бе нарушено от коронавируса. Към днешна дата повече от половината от сезонните служители в китайските заводи на Foxconn са се завърнали на работните си места.

Междувременно, Foxconn обяви, че не може да прогнозира действителното въздействие на епидемията от коронавирус върху финансовите си резултати за годината. „Превенцията на епидемията, възобновяването на работата и производството са наш основен приоритет”, казва източник от компанията пред Ройтерс.

Apple вече анулира прогнозата си за продажби през текущото тримесечие, поради по-бавно от очакваното увеличаване на производствените обеми в Китай, на фона на ограниченията за пътуване и дългата почивка за Китайската Нова година.

Експерти от веригите за доставки коментират, че Foxconn се опитва да пусне ново поколение смартфони на Apple, но спазването на крайните срокове е застрашено поради ограниченията за пътуване.

Обикновено инженерите на Apple, които наблюдават производството на нови модели iPhone, пристигат във Foxconn през първите месеци на годината.

Коментари по темата: „Foxconn постепенно възобновява производството в Китай”

добавете коментар...

  1. Колко фалшиво

    Колко фалшиво е всичко това на снимката ??!

Коментар