Internet Explorer 8 на български, с много екстри

Новият браузър Internet Explorer 8 излиза в българска версия, съобщи вчера Майкрософт на среща с журналисти. Версията, която ще бъде достъпна за сваляне от 24 април, предлага иновации, специално разработени за българските потребители.
Акселератори и уеб слайсове са двете най-атрактивни възможности, които браузърът предоставя.
Сайтове от групата на Нетинфо и Булинфо, популярната услуга BGmaps.com и широко използваният речник SA Dictionary вече са въвели част от новите функционалности. С минимален брой кликове, интернет потребителите могат да стигат до информацията и услугите, които ги интересуват.
Има две направления на подобрение чрез новите функционалности. Първо, потребителите работят по-лесно и, второ, доставчиците на съдържание успяват да поддържат лоялна аудитория, обясни предимствата на акселераторите Огнян Киряков, директор на Майкрософт България.
За първи път Майкрософт си партнира с български компании при създаване на иновации в браузъра, каквито са акселераторите и уеб слайсовете за услуги, предлагани от едни от най-посещаваните сайтове в страната.
Акселераторите ускоряват изпълнението на ежедневни задачи онлайн от текущата страница, в която се намират потребителите. За целта е необходимо те само да натиснат десен бутон на мишката върху селектирана дума или фраза и моментално ще могат да намерят карта, да изпратят имейл или да споделят информация с приятели.
Уеб слайсовете пък позволяват следене на динамично променяща се информация в откъс от уеб сайт и информират потребителите, когато има промяна в тях.
Така например, акселераторите за сайтовете на Нетинфо дават възможност на потребителите незабавно да изпращат избран от тях текст през АБВ Поща, с два клика на мишката. Те ще могат също така да търсят бързо информация чрез избрана дума или текст в търсачката на Gbg.bg, да научат водещите новини във Vesti.bg или в Sportni.bg.
Чрез уеб слайсовете потребителите на Нетинфо могат да следят динамично променяща се информация във Vesti.bg и Sportni.bg. Те ще могат също така да получават актуална информация за прогнозата за времето в избран от тях град чрез Sinoptik.bg, промените в класирането за дадена игра на Vgames.bg и новите игри в него, или да следят 10-те най-свежи публикации в мрежата според потребителите на Svejo.net.
Технологиите стават все по-сложни, докато потребителите искат интуитивни и лесни за използване интерфейси. Това е сериозно предизвикателство за разработчиците, което те могат да преодолеят с новия браузър Internet Еxplorer 8, коментира Росен Русинов, генерален мениджър на ДАТЕКС ГИС Център, разработчик на услугата BGmaps.com.
Акселераторът за IE8 на BGmaps.com улеснява българските интернет потребители при използване на услугата. Популярната функционалност за търсене на адреси, населени места и интересни обекти в сайта става достъпна от всяка една страница в интернет, без да е необходимо да се зарежда допълнително страницата на BGmaps.com.
Булинфо са разработили за българските потребители уеб слайсове за сайтовете си Imot.bg, Mobilen.bg, Zaplata.bg, чрез които те ще могат да следят в реално време актуални обяви за продажби или наем на жилища, обяви за продажби или закупуване на автомобил или нови обяви за работа, отговарящи на зададените от тях критерии.
Акселераторът за речника SA Dictionary дава възможност за незабавен превод на дума от английски на български, само с два клика на мишката.
IE8 e един от най-бързите браузъри днес, посочиха от Майкрософт. По даннни на comScore Inc, новият браузър превъзхожда своите конкуренти в скоростта на зареждане на страници при над 50% от водещи 25 уеб сайта в световен мащаб.
Майкрософт се е фокусирала и върху по-голяма сигурност и защита на личната информация, предпазвайки по-добре потребителите от онлайн заплахи. IE8 блокира от 2 до 4 пъти повече атаки на зловреден код, в сравнение с други браузъри. С режима “In private” потребителите сърфират в интернет при пълна анонимност и без възможност на запазване на информация, като история, кукита и други.
Internet Explorer 8 е на 100% съвместим с ключовите уеб стандарти, докато предходната версия 7 покриваше 68% от изискванията на тези стандарти, подчерта Георги Бучков, мениджър средства за разработка в Майкрософт България. Новият браузър поддържа и режим за съвместимост, който показва сайтовете във версия IE7.

по темата: „Internet Explorer 8 на български, с много екстри”

добавете коментар...

  1. мислещ човек

    Хм, да проверим дали тези твърдения отговарят на истината. TechRadar казва друго: http://www.techradar.com/news/internet/tested-chrome-vs-ie8-vs-firefox-3-1-vs-safari-4-582159

    А относно поддръжката на уеб технологиите, можете да се убедите сами: http://acid3.acidtests.org/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Acid3#Desktop_browsers

    Не ползвам IE8, но и така наречените Акселератори не звучат като нещо кой знае колко ново – във Firefox отдавна има Ubiquity: https://wiki.mozilla.org/Labs/Ubiquity

    Явно това е поредната платена публикация. Нормално е, Microsoft не им липсват пари. Жалкото е, че не ги използват по предназначение (за действително подобряване на продуктите така че да са в полза на потребителите). Който се интересува, може да прочете малко по въпроса в един доклад от Европейският комитет за съвместими системи (ECIS), издаден наскоро:http://skss.learnfree.eu/archives/893

    Честит нов браузър на потребителите му!

  2. freeico

    Посетих http://www.microsoft.com/bulgaria и нямаше версия на български за изтегляне. Мисля че не е редно да пускат такива новини без да са се погрижили да осигурят версията за изтегляне. Иначе всички акеселератори и слайсове си работят идеално и с английската версия.

Коментар