Samsung спира производството на LCD панели до края на 2020

LCD панелите постепенно отпадат от пазара, търсенето намалява
(снимка: CC0 Public Domaing)

Южнокорейският производител Samsung Display реши да прекрати цялото производство на течнокристални панели ( LCD) в родината си и в Китай до края на тази година, заяви говорител на компанията във вторник, цитиран от Ройтерс.

Samsung Display е поделение на Samsung Electronics Co Ltd. Фирмата заяви още през октомври, че прекратява дейността на една от двете си производствени линии за LCD, заради намаляващото търсене на такива панели.

„Ние ще доставим всички поръчани LCD панели на нашите клиенти до края на тази година без проблеми”, се подчертава в съобщението на компанията.

През октомври Samsung Display заяви, че ще инвестира 13,1 трилиона вона (10,72 милиарда долара) в пари и оборудване за модернизиране на своята производствена линия, тъй като е в условия на свръхпредлагане и спад на глобалното търсене на смартфони и телевизори.

Инвестицията ще е разпределена в рамките на следващите пет години и ще се фокусира върху превръщането на една от южнокорейските LCD линии на Samsung Display в съоръжение за масово производство на по-модерните дисплеи с „квантови точки”.

Коментари по темата: „Samsung спира производството на LCD панели до края на 2020”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Тоест няма да спира LCD панелите ами ще остави само тези, които използват QD филтър. Абсолютно всички дисплей които не са ОЛЕД/АМОЛЕД са LCD включително QD, micro led nano cells и каквото друго се сетиш е LCD с някакъв допълнителен филтър но си остава LCD.
    Плазми отдавна няма.

Коментар