Tesla реже заплати, праща работници в неплатен отпуск

Tesla предприе непопулярни мерки в отговор на кризата с коронавируса
(снимка: Tesla)

Автомобилната компания Tesla е принудена да предприеме допълнителни мерки за оцеляване по време на продължаващата пандемия от коронавирус. Производителят намалява заплати и праща някои работници в неплатен отпуск.

Според писмо, адресирано до служителите от Валери Кейпърс Уъркман, ръководител на отдела за човешки ресурси на Tesla, компанията ще намали заплатите и освен това ще пусне някои от служителите си в отпуск без заплащане, съобщи Electrek.

Поради режима на самоизолация, наложен от властите в шест области в района на Санфранциския залив, Tesla бе принудена да затвори завода си във Фримонт преди две седмици. Магазините на компанията на много пазари също бяха затворени.

В писмото се посочва, че на всички служители, които могат да работят у дома или заемат „критични позиции”, временно ще бъдат намалени заплатите с 10-30%, считано от 13 април.

Служители, които не могат да работят от дома или чиито специалности не са в списъка на „необходимите”, ще бъдат изпратени в неплатен отпуск. В писмото се казва още, че Tesla очаква да възобнови производството си на 4 май.

Коментари по темата: „Tesla реже заплати, праща работници в неплатен отпуск”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И как ще произвеждат без РОБИотници ?

  2. Anonymous

    А уж има рекорд от 100 000 продадени за Q1.

Коментар