Ericsson ще подпомогне затруднената Sony Ericsson

Шведско-японският джоинт-венчър Sony Ericsson може да получи сериозна финасова подкрепа от един от своите "родители", стана ясно в края на миналата седмица.
Няколко източника цитираха изказване на президента на Ericsson – Карл-Хенрик Сванберг, че при сегашната ситуация е напълно естествено шведската компания да окаже помощ на джоинт-венчъра.
Ericsson ще инвестира допълнителни средства в Sony Ericsson, ако това се наложи, е заявил Сванберг. Така той разсейва ширещите се напоследък слухове, че производителят на телекомуникационно оборудване възнамерява да продаде дела си в доставчика на мобилни телефони.
През първото тримесечие на годината Sony Ericsson отчете много слаби финансови резултати. Загубите в размер на $386 млн. са причинени от 36% спад на продажбите, което доведе до съкращение на 2000 души и план за още толкова до края на годината.
Лошите резултати породиха слухове, че Ericsson ще продаде 50-процентния си дял от смесената компания на своя партньор Sony. Последното изявление на Сванберг обаче разсейва подобни спекулации.

Коментар