AMD ще подобрява облачния гейминг съвместно с Oxide

Геймърите могат да очакват графични решения за още по-вълнуващо изживяване
(снимка: AMD)

Дългосрочно партньорство на AMD и Oxide Games обещава по-вълнуващ облачен гейминг. Двете компании ще разработват съвместно графични технологии за този растящ пазар, стана ясно от съвместно изявление.

Чрез обединяване на графичните решения на AMD и енджина за игри Nitrous на Oxide, компаниите планират да създадат набор от средства и технологии, които могат да посрещнат търсенето на облачно-базирани игри в реално време.

„Мотото на Oxide е да дава живот на игрите по начин, който не е виждан и изживяван преди. Ние изградихме Nitrous енджина специално с тази цел”, заяви Марк Майер, президент на Oxide Games.

Скот Херкелман, корпоративен вицепрезидент и управител на поделението за графичен бизнес в AMD, коментира, че „Oxide е идеален партньор в разширяването на начините, по който потребителите играят”.

Той подчерта отдадеността на AMD към геймърската общност и разработката на технологии, които подобряват изживяванията в игрите. Повече подробности за партньорството и очакваните продукти не бяха разкрити.

Коментар