Adata Ultimate SU720 SSD – SATA диск с капацитет до 1TB

Ultimate SU720 SSD достига производителност до 65000 операции в секунда
(снимка: Adata)

Adata Technology пуска нов полупроводников диск с интерфейс SATA 6Gb/s и скорости на четене и запис съответно до 520 и 450MB в секунда. Ultimate SU720 SSD се базира на 3D NAND памет с наличие на интелигентно SLC кеширане.

Новият SSD е наличен във варианти с капацитет от 5000GB и 1TB, като предлага оптимално съотношение цена-производителност, подчертаха от тайванската компания.

Ultimate SU720 SSD разполага с технология за корекция на грешките, а производителността при случайно четене и запис достига съответно до 50000/65000 операции в секунда, което е до 2,5 пъти повече в сравнение със стандартен твърд диск.

Наличната LDPC технология за корекция на грешки с ниска плътност на четността позволява да се увеличи интегритета на данните и защитава съхраняваната информация.

Ultimate SU720 SSD идва във варианти с капацитет от 500GB и 1TB
(снимка: Adata)

За разлика от твърдите дискове, SU720 няма механични части в конструкцията си, което го прави по-устойчив на изпускане и удари. Температурният диапазон на работа също е доста широк – в границите 0°C ~ 70°C. Дискът работи безшумно и икономично.

SU720 е придружен с безплатни инструменти Adata SSD Toolbox и Migration Utility. Първият дава възможност на потребителите да осъществяват мониторинг и да управляват диска, докато функционалността за миграция позволява лесно преминаване от използване на HDD към SSD с възможност за бекъп на информацията, включително и операционната система.

Тъй като няма механични части, SU720 е по-устойчив на изпускане и удари
(снимка: Adata)

Ultimate SU720 ще се предлага с 3-годишна гаранция. Все още няма конкретна информация за локална наличност и цени на устройството.

Коментари по темата: „Adata Ultimate SU720 SSD – SATA диск с капацитет до 1TB”

добавете коментар...

  1. Дискчо

    “…а производителността при случайно четене и запис достига съответно до 50000/65000 операции в секунда, което е до 2,5 пъти повече в сравнение със стандартен твърд диск.”
    Къде ги има тези твърди дискове , да си взема 2 кашона 🙂

Коментар