Windows 7 RC е достъпна за даунлоуд

Microsoft пусна вчера кандидат финална версия на операционната система Windows 7. Изданието RC е достъпно за сваляне от всички потребители.
Компанията ще остави възможност до края на юли желаещите да си свалят системата. Windows 7 RC ще бъде валидна до 1 март 2010 година, след което ще се изключва сама на всеки два часа работа до изтичане на срока й – 1 юни.
Microsoft съветва потребителите, в частност тези, които ползват Windows XP или Windows 7 бета, да архивират данните си, преди да направят ъпдейт, тъй като се изисква "чиста инсталация".
RC версията е последната за тестване, преди пускане в продажба на напълно завършена система Windows 7. Засега Microsoft се е ангажирала със срок за пускане в началото на следващата година.
Някои производители на компютри обаче дадоха да се разбере, че системата ще излезе още през есента на настоящата година. Така например, Acer обяви, че в края на септември ще пусне нов модел РС, който е "Windows 7 ready", като купувачите ще могат в 30-дневен срок да направят безплатно обновление от Vista към Windows 7.
Очакват се и ъпдейти за RC изданието, сред които виртуализиран XP режим за наследен софтуер и нова защита.
Даунлоуд: Windows 7 RC

Коментар