Северна Корея формира военно звено от хакери

Северна Корея създава военна единица за кибер атаки срещу САЩ и съседите от Южна Корея. В състава на новото звено влизат 100 хакера, твърди южнокорейският вестник JoongAng Daily.

Хакерите ще бъдат използвани за международни атаки срещу американски военни сайтове, се казва в публикацията, позоваваща се на правителствени източници.

Задачата на ИТ спецовете е да проникнат във вражеските мрежи и да откраднат ценни данни. Освен това кибер звеното ще създава вредоносни програми, способни да разстроят ИТ инфраструктурата на противника в случай на война.

Атаките срещу правителствени системи, в частност тези на САЩ, не са нещо ново. Западът често обвинява Китай и Русия, че стоят зад случващите се инциденти.

Онлайн атаките имат доказан ефект при военни конфликти. Британски медии припомнят изваждането от строя на правителствените уеб сайтове на Естония и Грузия. Счита се, че руски хакери са провели тази политически мотивирана атака.

Над 120 държави разработват програми с една единствена цел – да използват интернет като оръжие, твърди доклад на McAfee. Чрез мрежата могат бъдат поразени финансови пазари, правителствени компютърни системи и стратегически производствени цели.

Коментари по темата: „Северна Корея формира военно звено от хакери”

добавете коментар...

  1. any

    Еми от пентагона да си сложат нортън антивирус и ше си обновяват дефинициите, кво толкова.

Коментар