Argus Monitor – следи състоянието на РС компонентите

Argus Monitor следи състоянието на HDD, CPU и GPU, извършва SMART анализи
(екранна снимка: Argus Monitor)

Животът на компютъра може да се удължи, ако се грижите регулярно за него. Инструментът Argus Monitor помага за това, като следи постоянно здравето на компютъра, работейки във фонов режим.

Приложението има опростен интерфейс и дава отчетлива и разбираема информация за ключови параметри. То следи работата на твърдия диск и ще ви уведоми, когато параметрите достигнат критични стойности.

Ако някой от S.M.A.R.T. атрибутите надхвърли определения от доставчика праг, програмата ви предупреждава, че твърдият диск вероятно ще се провали в рамките на 24 часа. По този начин имате достатъчно време да създадете резервно копие на файловете в случай, че нещо се случи.

Освен това Argus Monitor наблюдава температурите на централния (CPU) и графичния (GPU) процесор, както и тази на твърдия диск. S.M.A.R.T. атрибутите също се следят от приложението – такива са процентът на грешка при четене, времето за завъртане на диска, повторните опити за завъртане, температурата на въздушния поток и др.

В допълнение, приложението наблюдава скоростта на процесора, нивото на мощността му и други параметри. Като цяло, Argus Monitor е полезен инструмент, който ще помогне и на неопитни потребители да наблюдават състоянието на компютъра си и да вземат мерки навреме.

Даунлоуд: Argus Monitor

Коментар