Средната цена на Samsung смартфоните гони 300 долара

Флагманите на Samsung и останалите брандове на пазара за смартфони поскъпват
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на смартфони тази години се открои с поскъпване на много от флагманските модели. Това доведе до покачване на средната цена на устройствата, предлагани от водещите производители.

Така например, смартфоните от най-висок клас на Xiaomi и OnePlus вече струват не 600, а около 1000 долара, докато цената на Samsung Galaxy S20 Ultra достига невероятните 1400 долара преди данъци на пазара в САЩ.

Според публикация на Korea Herald, средната продажна цена на смартфоните Samsung е нараснала значително тази година. Показателят за първото тримесечие е най-високият за последните шест години.

По-конкретно, средната цена на Samsung смартфон достига 292 долара през първото тримесечие, което е с 8,5% повече отколкото преди една година и с 20,7% над цената от четвъртото тримесечие на 2019 г.

Все още не е ясно на какво ниво ще завърши годината като цяло за Samsung, но през 2019 г. средната продажна цена на смартфон с корейския бранд беше 247 долара, отбелязват анализаторите.

Ситуацията със Samsung е резултат както от повишаването на цената на флагманите, така и от наличието на много гъвкави смартфони в асортимента на компанията, които са скъпи. А през август ще има още повече от тях, което предполага по-нататъшно поскъпване.

Коментари по темата: „Средната цена на Samsung смартфоните гони 300 долара”

добавете коментар...

  1. !

    Китайските марки, ще им разкажат играта !

Коментар