Ultrastar DC SN640 – 5 причини да използвате този SSD в центъра за данни

Ultrastar DC SN640 е оптимизиран за екстремна производителност със смесени приложения
(снимка: Western Digital)

Ultrastar DC SN640 е нов модел NVMe SSD на Western Digital, създаден да посрещне нуждите от производителност на сегашните и бъдещите сървърни и облачни приложения. Устройството е произведено по 96-слоен 3D TLC процес и специално предназначено за употреба в центрове за данни, като предлага технологии за поддържане на висока производителност и гъвкавост по отношение на живота на носителя.

Благодарение на големия си капацитет, Ultrastar DC SN640 може да послужи за основа при изграждане на надеждни и гъвкави масиви за данни с обем от порядъка на зетабайти. Със собствен дизайн на SSD контролера, самостоятелно разработен фърмуер и вертикална интеграция, новият модел въплъщава компетенциите и силните страни на Western Digital в разработката на иновативни решения, които да послужат на клиентите във всеки сегмент на тяхната инфраструктура – от периферията, през ядрото, до облака.

Ето пет важни причини, заради които Western Digital Ultrastar DC SN640 е точният избор за центровете за данни:

Висока производителност при голямо натоварване

Един от най-важните показатели при избор на сървърен SSD е неговата производителност. Western Digital Ultrastar DC SN640 постига до 1,2 милиона случайни IOPS, което го прави подходящ и за най-взискателните към скоростта приложения, обслужващи голям брой клиенти.

Голям капацитет

Новият SSD на WD се предлага в разнообразие от капацитети – от 800 GB до 30,72 TB. Така в случаите, когато освен бързодействие се търси и обем, не сте принудени да използвате различни и по-бавни носители.

Ultrastar DC SN640 е достъпен в подходящ формат за различни инфраструктури
(снимка: Western Digital)

Разнообразие от формати

Независимо в каква система ще го монтирате, Ultrastar DC SN640 се предлага в подходящ формат – U.2, M.2 или E1.L, за да можете да се възползвате в най-голяма степен от предимствата на наличната инфраструктура:

  • EDSFF E1.L с обем до 30,72TB, проектиран да осигури светкавични скорости при случайно четене. Този революционен форм-фактор е идеален за проектиране на най-добрите ракове с обем в петабайти за центровете за данни с висока плътност.
  • U.2 7мм с обем до 7,68TB – популярен форм-фактор в сървърите за данни, виртуализираните среди и контейнерите за приложения, където се използват енергийноефективни блейд системи с висока плътност.
  • M.2 22×110 с обем до 3,84TB за ограничени пространства и OCP-съвместим хардуер.

Настройка на издръжливостта

В зависимост от интензивността на запис на данните, издръжливостта на SSD устройството може да се задава в границите от 0,8 до 2 или повече DWPD (Drive Writes Per Day, записи на ден), за да се гарантира надеждно съхранение на информацията. При това може да се постигне до 50% „overprovisioning”.

Универсално приложение

Фамилията Ultrastar DC SN640 е оптимизирана за екстремна производителност със смесени приложения като SQL Server, MySQL, виртуални десктопи и други критични за бизнеса задачи в хиперконвергирани инфраструктури като VMware vSAN и Microsoft Azure.

SSD дискът на Western Digital постига 2 пъти по-висока производителност при последователните записи, в сравнение със своя предшественик. Ultrastar DC SN640 предлага и множеството опции за сигурност, както и поддържа на NVMe multi-namespace. Новите носители от фамилията се отличават и с ниска обща цена на притежание.

Значението на NVMe

NVMe има все по-голямо влияние върху начина, по който организациите могат да работят със своите данни, особено що се отнася до анализа им в реално време, M2M и IoT, както и за навлизащите технологии като софтуерно дефинираните инфраструктури.

Точно с тази идея е създаден Ultrastar DC SN640 – за изграждане на инфраструктура от следващо поколение с конкретната цел, а не с компоненти с общо предназначение, при които скалируемостта и производителността често не могат да бъдат предвидени точно, а цената обикновено е излишно завишена, поради липсата на възможност за независимо скалиране на изчислителна мощ, сторидж и мрежови интерфейси.

Western Digital Ultrastar DC SN640 е достъпен за клиентите у нас от официалния търговски партньор „АДСИС” ЕООД с 60-месечна гаранция и консултации за интегриране на устройството в инфраструктурата на клиентите.

Коментар