Форум Start UP IT ще учи млади хора как да стартират бизнес

Форум за технологично предприемачество ще помага на младите хора да започнат собствен бизнес в областта на информационните технологии. Start UP IT ще се проведе тази събота в аулата на ректората на Софийския университет.
Организаторите от Start UP Foundation, която се занимава с подкрепа на стартиращи бизнесмени, са подготвили програма с лекции и панелни дискусии с инвестиционни фондове, бизнес ангели и успели предприемачи в сферата на информационните технологии. Целта на форума е да „запали“ предприемачески дух в младите хора, които се занимават с високи технологии, както и да им представи възможности за стартиране на собствен бизнес.
Днес ИТ секторът е една от сферите, в които възможностите за пазарен успех са особено големи, а малки фирми, стартирали в гаражи, често за много кратък период се превръщат в световни лидери. Затова споделянето на опита, натрупан при осъществяване на успешни бизнес инициативи, в рамките на форума Start UP IT се възприемат и като възможност следващата ИТ услуга, която ще промени света, да се появи именно в България, посочиха организаторите.
Целта ни е хората да разберат, че могат да правят това, което обичат и да го развият в успешен бизнес. По този начин ще са най-полезни за себе си и за обществото като цяло”, каза Валентин Алексиев, лидер на Start UP.
В рамките на Start UP IT ще участват над 350 студенти и млади хора, занимаващи се с информационни технологии и търсещи финансиране за добри идеи. Участието е безплатно след регистрация на адрес: http://startup-bg.org/it. Форумът ще се излъчва на живо онлайн със свободен достъп.

Коментар