AVG пусна нов антималуер за Linux

Доставчикът на решения за сигурност в интернет AVG Technologies пусна значително подобрен антималуер за Linux. Софтуерът AVG 8.5 за Linux е достъпен във варианти за сървър и безплатно за работни станции.
Решението предлага добре организирани възможности за сканиране, ново антивирусно филтриране и подобрени производителност и лекота на използване за потребителите, които използват Linux, съобщи Бизнес Софтуер Дистрибутор.
Малуерът за Windows, макар и рядко, може да въздейства и върху системи Linux. В допълнение, работните станции с Windows често се свързват към Linux базирани сървъри в мрежата. AVG 8.5 за Linux осигурява централизирана антималуерна защита за тези системи.
AVG Server Edition за Linux осигурява защита както за мейл-, така и за файлови сървъри в един пакет. Той е достатъчно силен, за да поддържа милиони имейли на ден, което го прави подходящ за използване дори в големи предприятия и доставчици на интернет услуги.
AVG 8.5 за Linux е независим от дистрибуцията на Linux. Софтуерът е тестван да работи под FreeBSD, Mandrake, Mandriva, Fedora Core, DebIan, SUSE, Red Hat, Red Flag, Ubuntu и други дистрибуции, които използват пакет на Debian.
Лицензирането е на конекция с ценообразуване на база бройка, с възможност за две опции за продължаване на абонамента – за една и за две години.
Безплатният продукт за работни станции може да бъде изтеглена от сайта на AVG. И двете версии първоначално са на разположение на английски език.
Поддръжка за настоящи версии на AVG за Linux поетапно ще бъде преустановена до 15 май 2009 г. На потребителите се препоръчва да се свържат с техния риселър на AVG, за да обновят защитата си колкото е възможно по-скоро.
Даунлоуд: AVG 8.5 за Linux

Коментар