Microsoft отлага ъпдейт за Windows XP

Следващият ъпдейт за операционната система Windows XP, известен като Service Pack 3, ще излезе чак през 2008 година, съобщи Microsft. По план, ревизиран няколко пъти, компанията трябваше да пусне софтуера късно тази година.
Последният ъпдейт, Service Pack 2, включваше повече от обикновено промени, свързани най-вече с подобряване на сигурността. Той стана достъпен за потребителите на XP през август 2004 година.
Отлагането на Service Pack 3 за Windows XP се приема с известна изненада от анализаторите на пазара, тъй като всеки момент предстои пускането на новата операционна система Vista.  
Хронологията на обявленията показва, че отлаганията на SP3 вървят заедно с тези на Vista. Плановете ъпдейтът да се появи в края на 2007 година бяха обявени, когато се смяташе, че и Vista ще бъде готова по-рано за комерсиална употреба.
Според последни информации от Редмънт, новата операционна система Vista ще излезе на пазара следващия месец за корпоративни потребители. Софтуерът ще бъде масово достъпен през януари, обещава Microsoft.

Коментар