САЩ ще плащат на страните, които се откажат от Huawei

САЩ са готови да компенсират държавите, които се откажат от оборудването на Huawei
(снимка: CC0 Public Domain)

Обединеното кралство и Франция вече следват призивите на САЩ да се откажат от използването на оборудване на Huawei при изграждане на 5G комуникационни мрежи, но американските власти искат да разширят инициативата си и в страните от Азиатско-Тихоокеанския регион. Тези, които се оплакват от високи разходи за отказ от Huawei, ще бъдат подпомогнати с пари, съобщи Nikkei Asian Review.

Азиатско-тихоокеанската инициатива за чиста инфраструктура на САЩ се стреми да помогне на страните, които склонят да се откажат от оборудването на Huawei. Според заместник-министъра на икономическото развитие, енергетиката и околната среда на САЩ Кийт Крач, Huawei е проводник на политиката на Китайската комунистическа партия за събиране и кражба на информация, така че всяка страна, използваща нейно оборудване, е изложена на голям риск.

Като алтернатива на Huawei, американските власти са готови да предложат материална помощ на страните от Азиатско-Тихоокеанския регион. Ако Япония и Австралия станат съюзници на САЩ в тази област, тогава ще има още повече алтернативи. „Доверената телекомуникационна инфраструктура е част от нашата стратегия в Индо-Тихоокеанския регион”, казва Кийт Колапс.

Властите на САЩ вече са готови да работят с Филипините и Тайланд, техни военни съюзници в региона, които все още не са се отказали от използването на оборудване Huawei в развитието на своите комуникационни мрежи.

Изчистването на екосистемата от китайско влияние няма да се ограничи до телекомуникационното оборудване: китайските приложения TikTok и WeChat също ще бъдат забранени за използване в САЩ.

Японското правителство обаче не е под натиск. САЩ твърдят, че японските власти трябва да вземат решение сами. В дългосрочен план САЩ искат да изхвърлят китайските компании от всички части на информационната инфраструктура – от сървърите до подводни кабели за комуникация.

Коментари по темата: „САЩ ще плащат на страните, които се откажат от Huawei”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Брех Saevar излязъл от безкрайния цикъл. А може и да го е превъртял.

    Че ме беше разтревожил по едно време – викам изляска човека.

    Ама щом говори за шоколади и щастие, значи е добре.

  2. Saevar

    Фофу пак са го отървали от лудницата, с намелени кадри работят там нали са повечето в лятна ваканция и сега той щастлив щрака коментари както той си знае, като малко дете пред шоколад предполагам му е физиономията.

  3. Фофу

    Аз я знам “статистиката” изкована в мазето на Позитано. Нямам нужда от лекции.

  4. Българин

    Фофу, поне нещата са ми на база някаква статистика. БВП на Китай вее доближава това на САЩ. А в САЩ не се виждат много оптимизъм за бъдещето предвид, че икономиката им е кредитно-базирана – т.е. консумират неща, които още не са изработили. А след срива с коронавируса, такива икономики страдата най-много. Ама да не те давам сега и уроци по икономика, че това е технически форум.
    Като цяло си едно зомбирано тийнче.

  5. Фофу

    Щото ти имаш аргументи. Развалената пльоча за изоставащите американци дето ще се гътат скоро и великите китайци и руснаци (все другарЕ, че как иначе) дето ще превземат света.

    Боже, колко изтрещели хора има. Не е за вярване.

  6. Българин

    Фофу, не само време. И аргументи нямаш за какъвто и да е спор.

  7. Фофу

    Е, тук се събра цялото тролско войнство от мазето на Позитаное 20. Безродници кой с кой по патритични имена се накичили. Един даже млад инжер бил. С ниво марскиско леЛински политикомики, комбинирано с развалена грамофонна пльоча.

    Нямам толкова време.

  8. Muncho

    Значи ако сме хитри, вместо да се отказваме от технологията 5G, можем директно да се откажем с декрет от компания “Huawei”. ..
    ..НО, първо нека да съберем няколко оферти, една от които да е тяхната 🙂 …

    След това ще се откажем от Huawei, .. и след това ще помолим освен по сметката да ни се преведат помощите относно отказа ами и дължимите за последните N на брой години и за наема на няколкото ‘хамерикански бази 🙂 … да ама то не било наем, защото ползването било “споделено” по книга 🙂 …
    Ами да променим и тази формулировка и да пишем 50% от поделението ще се ползва от USA ..формирования, а 50% от пространството и времето ще се ползват от България. Така ще получаваме чисто 50% от ..досегашните загуби 🙂

    ..да ама НЕ, щото няма дупе за решения 🙂 ! Така че губим по едни 2-4 милиарда годишно от такива далаверки на някой си, и пенсиите ще “дуфат” супата, щото те избраха по-малкото зло (да не е ПКП, да е ГЕРБпп)

    ЧЕСТИТО на пенсионерите!

  9. Saevar

    mv Фофу Папка_Аутизъм

  10. Българин

    Фофу, не съм пенсионер. Млад инженер съм. Достатъчно съм учил телекомуникационни технологии и т.н., за да видя, че ти нямаш никакви познания и си тук само да тролиш.

  11. патриот

    Фофу свободен пазар няма. Има илюзии, фантазии и теории на човешката изобратеност които на са природни закони. Икономиката, политиката, религията и други подобни сфери колкото и да исползват научните средства и да се показват като научни отрасли не са природни науки и не подлежат на природните закони, колкото да се опитат да докажат противното.
    Сащ се вижда като лош завистлив пастрок на западната цивилизация, който и да искаш и да не искаш, и да обичаш и да не обичаш, до голяма степен си принуден и зависим от него. А свободата и независимостта има висока цена които повечето хора, общтности и народи не се осмеляват да си го заслужават, а и може би не искат или немогат, или просто не го знаят. За повечето -колкото и да е подло- е важно още малко да живеят независимо как.
    Аз по принцип нито съм за, нито съм против за сащ, китай или другите. Интересите на народи и държавати къдото съм гражданин е над всичко. И да защитя интересите, без колебания и без грижи за героинство или слава съм готов за всичко.
    А ти от кои си?

  12. az

    Фофу ти да не мислиш че американците не крадат технологий. те не само това, а и учени си крадат

  13. Фофу

    В ти да не си някой пенсионер, израстнал с идеята за великият и безсмъртен комунизъм и разлагащият се капитализъм, в лицето на САЩ най-вече. Дето ама всеки момент, най-късно до края на месеца ще се разпадне. Тази пльоча се изтърка отдавна. Влез в час.

  14. Българин

    Фофу, ти да не си някой тийн, израстнал с Рамбо/Командо и идеята за велика и безсмъртна Америка? Нещата се променят. Влез в час.

  15. Фофу

    САЩ, ти кои предпочиташ ??

    А най-гнусното оръжие на безродниците е да се кичат с патриотични имена, а да рипат с голи гърди за други държави, обикновено такива които нанаасят най-много вреди на собствената му, или поне на тази на чиято територия са се родили.

    Поне гледам, че не споменваш свободните пазари, явно си прочел лекцията ми за арпаджика и свободните пазари и си повденал нещо.

    Сега си на “технологичния прогрес”. Познай обече, великият технологичен китайски прогрес е най-вече от разните китайчета дето се плъзнаха уж студенти из развитите държави и копи пействат та се вдига пушек. Да ти потърся търся ли колко учени и студенти са съдени за шпионаж в полза на Китай само за последните две год. ???

  16. САЩ

    Ще ви платим за да ви следим ние, а не китайците…

  17. Anonymous

    3-минутен видеоклип на възрастен човек
    разпитва
    сив зета(пленник) извънземен

    през 1964 г., който предупреждава за глобална ядрена война, за 2020-21 г., докато е под строг разпит в инсталацията на S-4 / Papoose Lake на NSA южно от зона 51, за национална сигурност в Невада, NV.

  18. Българин

    Късно е вече. Колелото се завъртя. Докато преди САЩ движеха технологичния прогрес, сега го спират. Но няма как да се спре прогреса. И Китай показа, че е водеща вече в редица области. Сега на САЩ им остана най-гнусното оръжие, което винаги са ползвали – рекет и шантаж.

  19. ТМ

    САЩ от отдавна се излагат…

  20. Anonymous

    САЩ вече се излагат…

Коментар