SAP обяви придобиване на “еко” компания

Немският софтуерен гигант SAP придоби компанията Clear Standards, лидер в управлението на въглеродни емисии. Сделката е част от стратегическия ангажимент на SAP за подобряване на устойчивото развитие и благоприятно въздействие върху околната среда, обявиха от компанията.
Clear Standards ще помага на SAP при точните измервания, оптимизацията и отчитането на парниковите газови емисии и други въздействия върху околната среда в рамките на вътрешните операции.
Компанията ще предложи интелигентни решения и експертизи в управлението на въглеродни емисии чрез уеб-базиран и достъпен по предварителна заявка бизнес модел:
  • Clear Standards Assess ще осигури основата за консолидация на всички данни за емисиите в компаниите потребители и ще позволи отчитане на общото въздействие върху околната среда, вкл. отделените парников газ, вода и отпадъци.
  • Clear Standards Analyze ще предоставя подробна визуализация на данните за емисиите, което позволява вземане на бързи решения относно екологичните инициативи.
  • Clear Standards Act ще поддържа оперативните планове за постигане на целите за устойчивост, за отговаряне на регулаторните и екологични стандарти. Използвайки вградените най-добри практики, компаниите могат да планират драстични намаления на разходите за енергия и преработка на отпадъци и да изготвят решения за оптимизиране на инвестициите в енергийни ефективни технологии.
За да намали клиентските разходи за управление на въглеродни емисии, SAP ще предостави на Clear Standards общата база данни към софтуерните решения SAP Business Suite 7 и приложенията на SAP Environment, Health и Safety Management.
С този ход SAP дава отговор на високите изисквания на организациите за управление на въглеродни емисии, както и на все по-строгите правителствени наредби и публични очаквания на общността за повече прозрачност по проблема.

Коментар