AMD с близо петкратен ръст на печалбата

AMD продължава възхода си под ръководството на д-р Лиза Су
(снимка: AMD)

AMD публикува днес финансовия си доклад за второто тримесечие на текущата година, от който става ясно, че разработчикът на процесори постига сериозен ръст на приходите и печалбата спрямо същия период на миналата година.

Приходите на AMD за периода април-юни 2020 г. възлизат на 1,93 милиарда долара, което с 26% повече на годишна база и с 8% над резултата от предходното, първо тримесечие на годината.

Брутната печалба за тримесечието нараства от 41% на 44%, а оперативният доход възлиза на 173 милиона долара, в сравнение със 177 милиона долара през първото тримесечие и 59 милиона долара за второто тримесечие на миналата година.

AMD завършва тримесечието с чиста печалба в размер на 157 милиона долара. За сравнение, през първото тримесечие този показател е 162 милиона долара, но за второто тримесечие на 2019 г. е 35 милиона долара, тоест чистата печалба се увеличава със 122 милиона долара на годишна база.

Изчислени не по GAAP, финансовите резултати на AMD за второто тримесечие сочат 233 милиона долара оперативен доход и 216 милиона долара чиста печалба. Преди година съответните стойности бяха 111 милиона долара и 92 милиона долара.

AMD разполага със 1,78 милиарда долара в брой и парични еквиваленти в края на второто тримесечие, става ясно още от финансовия отчет на разработчика на процесори за РС и сървъри, както и на графични решения.

Коментар