Acer обяви ценови пробив при лаптопите

Истинска мобилност, която потребителите винаги са търсели, предлагат лаптопите от серията Aspire Timeline. С едно зареждане на батерията тези нови мобилни компютри издържат до 8 часа пълноценна работа.
Като цена, Aspire Timeline нямат алтернатива в своя клас, обяви Даниел Вълков, мениджър на Acer за България. Компактните и леки ноутбуци на Acer са достъпни на крайни цени от 1100 лева с ДДС. Доскоро лаптопи с такива възможности се предлагаха за не по-малко от 2000 лв.
Животът на батерията винаги е бил слабото място на мобилните устройства. Потребителите са изправени пред избора: ако искат по-дълъг живот на батерията – да купят по-тежка система; ако държат на малкото тегло, трябва да се примирят с по-къс интервал между зарежданията.
Това вече е история. Новата серия Timeline на Acer постига равновесие между лекотата и дългия живот на батерииите”, каза Вълков.
Избегнати са обемистите и тежки батерии и е преразгледан начинът, по който се употребява енергията. За първи път Acer успява да постигне толкова дълъг живот на батерията в изключително тънък корпус.
Ключът към контрола на потреблението е бутонът Acer Smart Power. Чрез него потребителят активира спестяващия режим, който намалява консумацията на лаптопа и удължава и живота на батерията.
В най-тънката си част Aspire Timeline е едва 24 милиметра. Алуминиев капак придава стил и намалява теглото до 1.6 кг при 15.6-инчовите модели.
Новите лаптопи на Acer решават и проблема с отделяната топлина, едно от най-честите оплаквания на хората, когато ползват преносимите компютри в скута си. Съвместно с Intel, компанията е разработила технология за охлаждане, взаимствана от авиацията. Посредством специално проектирани въздухозаборници, потокът охлаждащ въздух се насочва по дъното на ноутбука. Хладният въздух се доставя точно там, където е необходимо.
Aspire Timeline пести енергия, дори когато е включен в електрическата мрежа. Благодарение на адаптера Acer Power Smart, ноутбуците от серията Timeline консумират 66% по-малко от изискванията на програмата Energy Star. Спестяването за една година е 1752 вата, еквивалентно на това 15-ватова крушка да свети 116 дни.
Серията Aspire Timeline се предлага в три формата на екрана – 13.3”, 14” и 15.6”. Дисплеите имат LED подсветка и са изпълени в популярния формат 16:9 с HD резолюция 1366х768. Системата Dolby Sound Room генерира качествен звук от всеки чифт колонки или слушалки.
Вграденият Wi-Fi модул с поддръжка на усилване на сигнала Acer SignalUp гарантира стабилна свързаност, а като опция Acer предлага и 3G модул. Интегрираната уебкамера Acer Crystal Eye е пригодена и за работа в условия на слаба осветеност.
Aspire Timeline разчитат на най-новите процесори Intel Core 2 Duo Ultra Low Voltage. Предлагат се варианти с интегрирана или дискретна графика, с капацитет на твърдия диск до 500 GB и възможност за замяна с 64GB SSD.
Acer представи у нас и мултимедийния неттоп Aspire Revo -име, което се е асоциира с “революция”. Макар и с изключително компактни размери и базиран на Intel Atom, това е пълноценен компютър с впечатляващи мултимедийни възможности.
Revo може да се прикачи на задната страна на монитора, като така не заема практически никакво място на бюрото. Компютърът се предлага на цена от 699 лева (вкл. ДДС) с инсталирана операционна система Vista.

Коментар