Новите сървъри на Dell са вече на пазара

Новият Dell PowerEdge 6950 е сървър с четири сокета, предназначен за натоварени бизнес приложения, като бази данни, консолидация на сървъри, виртуализация и миграция от скъпите системи, базирани на RISC. Използването на процесори AMD Opteron в PowerEdge 6950 може да осигури водещи в сектора показатели и консумация на до 20% по-малко електричество от предишното поколение PowerEdge сървъри с четири сокета. 
"PowerEdge 6950 и PowerEdge SC1435 продължават да осъществяват стремежа на Dell за удовлетворяване на нуждите на клиентите, както и да запазват позицията си на лидери в сектора от гледна точка на съотношението цена-работа и работа за единица енергия", каза Анди Роудс, ръководител на отдела за сървъри на Dell, EMEA. "Тези сървъри – заедно с интегрирането на Dell OpenManage™ с Oracle® приложения за улесняване на разработването, управлението и контрола на Oracle приложения – предоставят решенията, необходими на нашите клиенти, за намаляване сложността на мрежовите среди", допълни г-н Роудс.
"AMD и Dell споделят амбицията да предоставят системни иновации, които имат по-голямо значение за клиентите", каза Марти Сейер, старши вицепрезидент на търговския сегмент на AMD™. "С комбинирането на дизайна, обслужването и поддръжката на продуктите на Dell от световна класа с предимствата на процесорите AMD Opteron™ от гледна точка на работни показатели за единица енергия и отворената иновационна платформа на инициативата AMD Torrenza, клиентите вече разполагат с подходящите средства за удовлетворяване на специфичните потребности от работно натоварване и приложения, като същевременно намаляват общите разходи за притежанието им."  
Новите сървъри допълват сървърите PowerEdge на Dell от девето поколение, внедрени по-рано тази година, които предоставят най-всестранни подобрения в технологията и дизайна за масово инсталираните продуктови линии. Подобренията включват:
·                     Първия за сектора програмируем LCD, позволяващ бърза и лесна визуална диагностика на сървърни грешки
·                     Индивидуално означени твърди дискове, което осигурява бърза идентификация на технологията, капацитета и скоростта
·                     Стандартизирано цветово кодиране и окабеляване, което прави сървърите PowerEdge лесни за управление и обслужване сега и с бъдещите поколения
·                     Дизайн с "лесни" ключалки за достъп до компонентите на сървъра без инструменти
·                     ImageWatch™ – услуга на Dell, помагаща на потребителите активно да следят броя на промените в системните имиджи
·                     SAS (серийно свързани SCSI) твърди дискове за по-бърз и по-надежден пренос на данни и по-малко топлинно излъчване,
·                     TCP/IP Offload Engine, който помага да се намали трафикът на хост процесора за подобряване на работните показатели на системата
·                     Подобрена технология на виртуализация, осигуряваща по-добра работа, управление и използване при виртуализирани натоварвания, като VMware® ESX, Microsoft® Virtual Server® или Xen PCI-Express вход-изход за висококачествена връзка с Ethernet, RAID, InfiniBand и Fibre Channel, като същевременно осигурява инвестиционна защита за бъдещи технологии.
Dell и Oracle® интегрираха Dell OpenManage™ и Oracle Enterprise Manager, за да предложат първото по рода си решение за опростено управление на инфраструктурата от Oracle приложения. Вграждането на тези стандартни средства позволява на потребителите по естествен начин да управляват сървърите Dell PowerEdge в рамките на една конзола за управление, с която администраторите на Oracle бази данни са свикнали да работят. 
Следвайки стремежа си да интегрира продуктите от своята OpenManage серия с решенията на партньорите си, Dell предлага на потребителите стандартизирано и улеснено управление. Това позволява по-бързо да се изолира проблемът и да се подобри съвместимостта между приложението и хардуера, да се намали обучението и използването на различни инструменти, да се подобрят IT инвестициите на клиентите.
Интегрирането на Dell OpenManage и Oracle Enterprise Manager включва поддръжка за целия жизнен цикъл на сървърите Dell Power Edge с характеристики като:
·                     Откриване, докладване и конфигуриране на системата
·                     Управление на "здравето" на сървърния хардуер
·                     Съобщения за системни събития между различни платформи
·                     Изпълнение на политика, ръководена от събития
Потребителите, купуващи най-новите сървъри PowerEdge на Dell, могат да се възползват също от Platinum Plus – поддръжка от най-високо ниво за корпоративни клиенти на Dell. Platinum Plus осигурява надеждност и глобална съвместимост с нуждите на потребителите, критични за дейността им.

Коментар