Петиция до Apple от български потребители

Петиция до инженерите на Apple, които се занимават с разработката на операционната система на iPhone, изпрати екипът на сайта iphone-bulgaria.com.
Българските фенове на смартфона настояват във финалната версия на iPhone OS 3.0 да бъде добавена официална клавиатура на кирилица.
Идеята е най-малкото да ни зарадват поне с класическата фонетична подредба, а ако може и с трите варианта, за да имат избор потребителите в България”, обясниха от iphone-bulgaria.com.
Инициаторите приканват всички, които подкрепят идеята, да дадат своя глас под формата на коментар по темата.
Авторът на петицията Атанас Чобанов потвърди, че текстът е препратен на инженерите на Apple по вътрешни канали. Номерът на заявката е 6911887, уточни Чобанов.
Анкета, проведена от iphone-bulgaria.com, в която са участвали 435 потребители, показва, че най-предпочитана (69%) е старата фонетична подредба (Win XP – MacOSX), следвана от българската стандартна (18%) и новата фонетична (9%) във Vista.
В последната бета версия 3.0b5 на iPhone OS вече е наличен превключвател за българска клавиатура, но самата клавиатура все още не функционира.

по темата: „Петиция до Apple от български потребители”

добавете коментар...

  1. ...

    новата фонетична (9%) във Vista ne e oficialna – nito e priznata ot bg instituta po standartizaciq. Takache oswen MS i horata koito q naprawiha nikoj drug ne q hareswa, akmoli preporychwa …

Коментар