Foxconn форсира производството на iPhone 12

Подготовката за серийно производство на iPhone 12 във Foxconn навлиза в решителна фаза
(снимка: Foxconn)

Foxconn, най-големият производствен партньор на Apple, започна сезонно набиране на работници, за да се справи с поръчките за новия iPhone 12, според китайски източници, на които се позовава MacRumors.

В момента Foxconn се нуждае от повече персонал, отколкото през останалата част от годината. Новоназначените ще работят във фабриката в Джънджоу, Китай, за да подпомогнат масовото производство на iPhone 12. Служителите, които наемат квалифицирани специалисти, имат право на бонус до 1300 долара.

Очаква се Apple да обяви четири модела iPhone 12 тази есен, включително 5,4-инчови и 6,1-инчови iPhone 12 и iPhone 12 Max, както и 6,1- и 6,7-инчовите модели iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. И четирите модела ще бъдат оборудвани с OLED екрани и модеми за работа в 5G мрежи.

Продажбите на новите iPhone обикновено започват в края на септември, но Apple наскоро обяви, че доставките тази година ще започнат „няколко седмици по-късно”. На премиерата през септември компанията ще представи девет нови продукта, вкл. четири модела iPhone 12.

Междувременно компанията Caviar представи вчера уникален смартфон iPhone 12 Pro Limited Edition. Моделът е изцяло посветен на Илон Мъск и неговия проект SpaceX.

Коментар