D-Link жъне успехи в решенията за малкия бизнес

D-Link обяви, че води световната класация по продажби на Ethernet комутиращи решения (измерени в брой портове) в сегмента на малкия бизнес за 2008 година.
Проучването, направено от Gartner, сочи още, че D-Link заема второ място при общите продажби на брой портове при комутаторите.
Първото място на производителя в доставката на комутатори за малкия бизнес означава пазарен дял от 32% или над 13 милиона доставени порта през 2008 година.
D-Link заема втора позиция за цялостни продажби на решения за малки и средни предприятия по брой комутиращи портове общо в световен мащаб и отчита ръст от 16,3% за 2008, спрямо 15,3% за 2007.
Аналогично изследване на In-Stat през март сочи, че D-Link е първа и на световния пазар за неуправляеми Ethernet комутиращи решения с дял от 35.1%, като най-близкият конкурент на компанията е със 17%.
D-Link бележи устойчив ръст в продажбите на управляеми портове на годишна база”, коментира Норм Боген, директор на отдела за изследване на мрежовите технологии в In-Stat.
Компанията нееднократно е подчертавала, че целта й е да предлага мрежови решения с най-добро съотношение между цена и качество.

Коментар