Mercusys Halo S12 – покрива с Wi-Fi площ до 260 кв.м

Halo S12 е ценово достъпно решение за безжична мрежа с покритие на целия дом

Все по-популярни напоследък стават т.нар. mesh системи, които позволяват изграждане на безжични мрежи с широко покритие, благодарение на модулната си структура. Mercusys е ново име на мрежовия пазар у нас, а първият продукт с този бранд, който ще разгледаме, е mesh системата Halo S12.

На кутията виждаме, че Halo S12 е mesh система, предназначена да покрие площ до 260 квадратни метра с базовия комплект от два модула. Но потребителите, които желаят да покрият по-голяма  площ, могат да добавят допълнителни модули, които ще разширят обхвата на безжичната мрежа.

Единият от модулите е основен, а другият – вторичен, като в комплекта влизат още две зарядни устройства, RJ45 Ethernet кабел, както и  ръководство за бързо инсталиране, което ще помогне на по-неопитните потребители.

Дизайн

Halo S12 е ценово достъпна решение за безжична Wi-Fi мрежа, така че външният вид на устройствата не са били приоритет при проектирането. Но прави впечатление, че двата модула са изключително леки. Те са изработени от висококачествена пластмаса и се предлагат в приятен нюанс на бялото със светлосин цвят в основата.

В долната част са разположени крачетата, които са доста малки, а в горната част виждаме логото на Mercusys. Отпред има един единствен бутон – Pair, с който се извършват операциите за свързване на модулите. На задния панел има два Ethernet порта за жично свързване на устройства, гнездо за захранване и бутонче за нулиране на настройките.

Напреднали технологии

Mercusys Halo S12 използва няколко напреднали технологии, за да осигури пълноценно потребителско изживяване. Seamless Roaming, например, поддържа стабилност на безжичната връзка, независимо от разположението на устройствата.

Свързани интелигентно към mesh системата, устройствата се възползват от най-силния възможен сигнал и от най-високия капацитет за предаване. Дори в движение, Wi-Fi връзката остава стабилна, без прекъсвания и забавяния, което гарантира качествено изживяване с динамични игри или видеоконференции.

Функцията Self-Healing също допринася за доброто онлайн изживяване. Ако един от модулите Halo срещне препятствие по време на работа, системата автоматично пренасочва данните към най-близкия модул, за да не допусне намаляване на скоростта на безжичната връзка, което да се усети от потребителя.

Модулите на Halo S12 изграждат единна, обединена Wi-Fi мрежа, благодарение на Mercusys Mesh технологията, достъпът до която става с едно име и парола.

Halo S12 е Wi-Fi система от клас AC1200, т.е. работи в два честотни диапазона, като сумарната скорост на връзките е 1,167 Mbps (867 Mbps в честотната лента 5GHz и 300 Mbps в тази от 2,4GHz). Системата е съвместима с всички основни технологии за доставка на интернет услуги, включително модемните връзки.

Друга важна технология е MU-MIMO – тя осигурява едновременно прехвърляне на данни на множество устройства, което увеличава производителността на системата и оптимизира трафика в мрежата.

Родителски контрол и мрежа за гости

В света на интернет родителите основателно са притеснени за рисковете, на които са изложени децата им в онлайн пространството. В това отношение Halo S12 предлага полезната функция за Родителски контрол – чрез нея родителите могат да наблюдават и ограничават онлайн активността на децата си. Функцията ще е от полза и за работодателите, които биха могли да ограничат достъпа на служителите до различни видове съдържание.

Друго удобство на системата е възможността за конфигуриране на мрежа за гости. Когато имате гости, можете  да им осигурите желания достъп до интернет, без да нарушавате поверителността на семейството си.

Технически характеристики

  • Честотна лента: AC1200 (867 Mbps на 5GHz и 300 Mbps на 2,4GHz);
  • Система: Mesh 2-pack може да се комбинира с други Halo модули;
  • Покритие: 260 квадратни метра;
  • Технологии: MU-MIMO, Beam-forming, Seamless Roaming;
  • Сигурност: Мрежа за гости, Родителски контрол, WPA2-PSK + AES;
  • Размери: 88x88x88 мм;
  • Протоколи: IPv4, IPv6;
  • Захранване: 9V/0,85A.

В заключение, Halo S12 е достъпно решение за Wi-Fi мрежа с широко покритие в по-големи домове, апартаменти или  открити пространства. Комплектът от 2 части може да се монтира на открито, но трябва да бъде защитен.

На българския пазар Mercusys Halo S12 (2-pack) системата се предлага за около 110 лв. с ДДС от оторизираните партньори на марката и гаранция две години. Комплектът съдържа два модула Halo S12, кабел RJ45 Ethernet, два захранващи адаптера и ръководство за бърза инсталация.

Предимства:

  • Минималистичен и компактен размер, не заема много място;
  • Много добра цена;
  • Интуитивна и лесна инсталация;
  • Високи скорости за качване и сваляне на файлове;
  • Родителски контрол;
  • Покритие до 260 кв.м.

Недостатъци:

  • Необходими са контакти за двата модула;
  • Няма мобилно приложение.

Коментар