Huawei изкупува де що има чипове за смартфони

Притисната от санкции, Huawei трескаво попълва складовете си със запаси от чипове
(снимка: CC0 Public Domain)

Huawei прави всичко възможно да поддържа своята мощ и да подсигури бизнеса си в условията на затягащи се американски санкции. Китайската компания се стреми да изкупи де що има SoC чипове и адаптери, необходими за производството на смартфони.

Всъщност ситуацията за втория по големина доставчик на смартфони не е добра. На 14 септември влиза в сила забраната на САЩ за производство на чипове за Huawei с оборудване, което ползва американски технологии. На практика, компанията разполага с около три седмици, за да се запаси с необходимите компоненти.

Според източник, на когото се позовава Nikkei, Huawei активно пълни складовете си с едночипови системи (SoC) за смартфони, Wi-Fi адаптери, RF модули, контролери за дисплеи и други полупроводникови компоненти.

Освен това компанията не отказва дори „сурови” компоненти – които още не са опаковани или напълно тествани. Говори се дори за закупуване на силициеви подложки, вероятно дори ненарязани на кристали. Въобще, Huawei трескаво складира всичко, с което може да се запаси.

Източник от индустрията споделя, че „напоследък Huawei често се обажда на доставчици в 4 часа сутринта или провежда конферентни разговори в полунощ. Компанията сега е в хаотичен режим на оцеляване и напоследък постоянно променя собствените си планове” , пише Gizchina.

Друг източник коментира ситуацията така: „Ние се съобразяваме напълно със законите на САЩ, но също така се опитваме да удовлетворим исканията на клиентите… Остават ни само три седмици за доставка на продукти на Huawei, така че ще изпратим както готови чипове, така и „полуфабрикати” – полупроводникови подложки, които все още са не са опаковани и тествани”.

Коментари по темата: „Huawei изкупува де що има чипове за смартфони”

добавете коментар...

  1. И. В.

    ” Де-що” участвал ли е журналист в тази статия?

  2. ха

    Умопомрачително интелигентни коментари, както винаги…

  3. Gladiator

    Ясно. Предпочиташ негърът с големият чеп да центрова биалните лагери на жена ти, а не китаеца с малкият… Ами сигурно си прав…. На жена ти ще и хареса..

  4. Димитър Иванов

    Не одобрявам САЩ, но предпочитам техните следения и проблеми, отколкото това на Китай и Русия. Друг момент е, че самите САЩ направиха до не малка степен това, което е Китай в момента.

  5. Бай Хой

    Данчо е прав.Компютъра е измислен от българина Джордж Атанасов от с.Бояджик обл.Ямбол.Ония само дето са го окрали.

  6. чук

    Мушмурокът Данчо не е наясно, че същите тези хора, които плюе са измислили и компютъра и Интернета. С помощта на които всъщност си запълва безмисленото съществуване.

  7. патладжак

    Скъпи ми Йорданчо, я кажи с помощта на какъв софтуер написа и пусна в нета гениалното си прозрение? Що не си стоя при овцете на село, да не си зависим от някакви болни хора?

  8. Не

    Мелания предлага Тръмп за още 4 години 🙂 Ще се учат, май, сами да си правят чиповете…

  9. Йордан

    Болестта на света, това е Англия с нейното отроче сащ.

Коментар