Zoom въведе двустепенно удостоверяване

Zoom добави очакваната функция за допълнителна защита на акаунтите
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярната услуга за видеоконференции Zoom повишава сигурността на комуникациите и потребителските акаунти с въвеждане на технология за двустепенно удостоверяване.

Zoom стана изключително популярна услуга на фона на пандемията от коронавирус. Това обаче насочи вниманието към услугата и на киберпрестъпниците, които търсят вратички в сигурността, за да постигнат своите цели.

Въпреки многобройните подобрения на Zoom, все още се случват пробиви в сигурността. Но тази седмица Zoom най-накрая представи жизнеспособно решение на проблема – администраторите на видеоконференции вече могат да прилагат двустепенно удостоверяване за достъп на потребителите до виртуалните конферентни зали.

Двустепенното удостоверяване изисква от потребителя да използва два или повече начина за проверка на самоличността си. Тези допълнителни методи могат да включват пароли, потвърждения по телефона и дори сканиране на пръстови отпечатъци.

При използване на подобна технология за идентифициране, рискът от непознат да влезе в акаунта на потребителя значително намалява и става почти невъзможен. Идеята за двуфакторно удостоверяване не е новост. Повечето съвременни онлайн услуги защитават потребителите си именно по този начин.

Ако сте потребител на Zoom, можете да активират функцията като влезете в Dashboard и от менюто за навигация натиснете Advanced, а след това Security, откъдето разрешавате опцията „Sign in with Two-Factor Authentication”.

Коментари по темата: „Zoom въведе двустепенно удостоверяване”

добавете коментар...

  1. :o)

    Както и разговорите се записват, както и с кои хора си свързан с твоите данни също…

  2. Цел

    Данните, които предоставяте се увеличават.

Коментар