Edge може да e браузър по подразбиране в iOS 14

Microsoft Edge може да стане много популярен сред потребителите на Apple
(снимка: CC0 Public Domain)

Потребителите на устройства, базирани на iOS, ще могат да използват Microsoft Edge като браузър по подразбиране в системата, замествайки Apple Safari. Тази опция ще се появи с новата версия iOS 14, която се очаква да бъде пусната днес.

Това е голяма промяна за Apple, тъй като компанията досега използваше Safari като браузър по подразбиране в своята платформа. Вероятността много потребители да изоставят браузъра на Apple в полза на алтернативни решения като Edge или Chrome е доста голяма, а сега ще има и лесен начин за това.

С една от скорошните актуализации на Edge се появи покана към потребителите да го направят браузър по подразбиране в iOS. Тази възможност вече е факт в последната бета версия на iOS 14 и ще стане достъпна за потребителите с пускане на стабилната версия на мобилната платформа.

При обновяване на Edge се показва съобщение, подканващо потребителя да използва браузъра на Microsoft като браузър по подразбиране. Това означава, че потребителят трябва само да се съгласи да използва Edge, за да замени Safari.

Нововъведението вероятно ще се хареса на потребители, които вече използват десктоп версията на Edge, която постепенно става все по-популярна. Microsoft активно налага своя браузър във всички платформи. От представянето на новия Edge, базиран на Chromium, браузърът бележи ръст в популярността си.

Коментар