“Информационно обслужване” АД ще обучава прокурори по ИТ

"Информационно обслужване" АД е избрано за изпълнител на обществената поръчка за специализирано компютърно обучение на прокурори и съдебни служители, съобщиха от дружеството.
Проектът е финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет (ОПАК) и се изпълнява от Прокуратурата на България.
В центъра за професионално обучение (ЦПО) към "Информационно обслужване" АД ще бъдат обучени близо 2000 служители на Прокуратурата от цялата страна.
Те ще преминат обучения за придобиване на компютърна грамотност на две нива и сертифициране за IT Card. Курсовете са петдневни в рамките на 8 часа на ден.
ЦПО към Информационно обслужване АД е един от първите центрове за обучение по ИКТ в страната. Учебният процес се управлява по системата за качество ISO 9001:2000.
Предлаганите програми са с висока степен на гъвкавост и адаптивност в зависимост от желаната квалификация и степен на познание както на обучаемите, така и в зависимост от нуждите от обучение на работодателите, посочиха от "Информационно обслужване".
ЦПО разполага с учебни зали в 26 областни центрове в страната, оборудвани с мултимедийни проектори, персонални компютри в мрежа и достъп до интернет.

Коментар