Xiaomi Mi TV Stick – превръща телевизора в смарт

Джобният Xiaomi Mi TV Stick е малък като флашка и тежи само 30 грама

Винаги можем да желаем още от домашния телевизор. За щастие, на пазара се предлагат достъпни устройства, които буквално преобразяват телевизора. Това могат да бъдат популярните ТВ приставки (TV Box), но и още по-практични джаджи, подобни на флашка.

Точно такова устройство е Xiaomi Mi TV Stick. На външен вид тази джаджа изглежда досущ като флашка за компютър, тежи само 30 грама и се побира безпроблемно в джоба. Но с нея можете бързо и лесно да превърнете телевизора, монитора или проектора си в смарт ТВ, без да използвате каквито и да кабели!

Джобният ТВ стик просто се поставя в HDMI порта на телевизора, за да осигури удобен достъп до огромното съдържание в интернет – видео, приложения, игри и всевъзможни други забавления. С две думи, „флашката” на Xiaomi превръща телевизора в смарт.

Достъп до Netflix и Google Play са типични приложения на Xiaomi Mi TV Stick

Инсталирането на Mi TV Stick е изключително лесно – просто поставяте джаджата в HDMI порта на телевизора (монитора или проектора), свързвате го към интернет безжично през Wi-Fi и цялото море от информация и забавления е на ваше разположение, удобно и комфортно на големия екран.

Mi TV Stick работи под управление на операционна система Android TV 9.0, може да се управлява с глас чрез Google Assistant – например за по-лесно търсене на желаното видео от YouTube – и идва с вградена Chromecast функционалност, т.е. може да излъчва съдържание от смартфона, таблета или лаптопа на големия екран на телевизора, при това безжично!

Разбира се, като повечето Android устройства, ТВ стикът на Xiaomi предлага достъп до необятния магазин за приложения Google Play, откъдето можете да свалите и пускате на телевизора любимите си игри и други апликации.

Дистанционното на джобния ТВ стик позволява управление с глас

Като хардуер, Mi TV Stick се вписва в минималните изисквания за ТВ приставки. Устройството има 1GB RAM и 8GB постоянна памет eMMC за инсталиране на приложения. Разчита на четириядрен процесор Amlogic S905 Y2 с графичен блок Mali-450 GPU, а Wi-Fi модулът е двубандов (2,4GHz + 5,8GHz).

Устройството поддържа отличен стерео звук за домашно кино, благодарение на DTS-HD и Dolby декодиране, и видео с резолюция 1080P. Доставя се в комплект с HDMI кабел, дистанционно с гласов контрол и захранващ адаптер.

Джобният Mi TV Stick се предлага в онлайн магазина Gearbest на цена от $44,99 с доставка до България за $0,95.

Коментари по темата: „Xiaomi Mi TV Stick – превръща телевизора в смарт”

добавете коментар...

  1. Атанас Димитров

    Как да си поръчам с наложен платеж

  2. Стоян

    Как да си го поръчам по кориер с наложен платеж . Благодаря предварително на този който ми отговори !

  3. Димитър

    Някакъв нов банд. И цената навсякъде е $35, няма да плащаме за рекламата на Gearbest.

  4. Нени

    Интересна честота колега… и аз се зачудих

  5. Pepo

    “Разчита на четириядрен процесор Amlogic S905 Y2 с графичен блок Mali-450 GPU, а Wi-Fi модулът е двубандов (2,4GHz + 5,8GHz).”

    Интересно, до сега не бях чувал за 5,8 GHz честота 🙂

Коментар