Майкрософт разшири ограниченията за нетбуци

Майкрософт наложи още едно ограничение върху нетбук компютрите. Компанията няма да позволи операционната система Windows ХР да работи на нетбуци с хибридна система за съхранение на данни, включваща твърд диск и SSD устройство, съобщи techspot.com.
Засега производителите на евтини портативни компютри могат да инсталират Windows ХР на модели с диагонал на екрана до 14 инча и с капацитет на твърдия диск 160 GB. Обемът на оперативната памет не трябва да надвишава 1 GB.
В момента единствено MSI предлага нетбук с хибриден сторидж. Това е моделът Wind U115, който включва SSD устройство с капацитет 8 или 16 GB и твърд диск 120 или 160 GB.
MSI ще трябва да прекрати до края на юни продажбите на нетбука Wind U115 в хибридна конфигурация. В бъдеще моделът ще се предоставя само с твърд диск или само с SSD устройство.
Наскоро Майкрософт свали ограничението за броя на едновременно работещите приложения на нетбуци с Windows 7 Starter Edition. Потребителите вече ще могат да пускат неограничен брой приложения едновременно под тази версия на операционната система.

Коментар