Стресът отприщи недоволство към шефовете

Нивото на стрес у служителите се е увеличило през последната година. Това влияе негативно на производителността на труда, смятат експерти от Investors in People, които са провели проучване сред британски компании.

Работодателите са неспособни да се справят с различните нива на стрес у своите подчинени. Почти половината от наетите не виждат уверено управление от страна на ръководството. Едва 5% споделят, че са получили по-голяма подкрепа от шефа в кризисните времена.

Близо 40% от анкетираните са признали, че нивото на стрес сега е по-високо, отколкото преди 12 месеца. В една трета от компаниите обаче не се предприема нищо, което да помогне на служителите да се справят със ситуацията.

До този момент мениджърите не обръщат внимание на високото ниво на стрес у служителите. Колкото по-дълго се игнорира проблемът обаче, толкова по-голямо влияние ще оказва той на производителността на труда, коментира Investors in People.

Всяко четвърто по-продължително отсъствие от работа през миналата година е било поради стрес, установява още проучването, данни от което изнася Personnel Today.

Коментар