Lotus Connections 2.5 е достъпен за тестване

Дългоочакваната версия на Lotus Connections 2.5 вече е достъпна за публичен тест онлайн в Greenhouse. Това е е софтуер за изграждане на социална мрежа за бизнеса, обединяващ най-полулярните и полезни уеб 2.0 услуги – профили, дейности, бързи връзки, блогове, общности, уикита и уиджети, съобщи партньорът на Lotus у нас – IBS България.
Версия 2.5 добавя уикита, както и подобрения и нови функции в общностите, профилите и заглавната страница.
Уикитата позволяват създаване на нови страници, възможности за ъплоуд на документи, добавяне на уики страници и подстраници и реорганизиране на йерархията. Осигурена е тясна връзка с общностите и останалите Lotus Connections услуги.
Уиджетите, макар и налични в по-старите версии, са с подобрена функционалност. Потребителите могат да създават собствени такива, като например iNotes iWidget, който позволява проверяване на пощата директно от заглавната страница. Могат да се добавят и Google Gadgtes. Ново поле Search позволява търсене сред всички налични Lotus Connections компоненти. Включен е и филтър на новините по тагове, хора, тип.
Общностите са уеб 2.0 услугата в Lotus Connections 2.5 с най-много нови добавки. Тя дава и най-много възможности за кастъмизация, поради предназначението си.
В допълнение, Lotus Connections 2.5 ще бъде достъпен и за iPhone потребители. Включен е и нов BlackBerry клиент.
Онлайн тест: Lotus Greenhouse

Коментар