Panasonic представя хладилници с фризер и енергоспестяващи перални машини


Panasonic Corporation съобщи, че ще разшири портфолиото на продуктите си, предлагани в България, с представянето на хладилници с фризер и перални машини. Новите продукти ще обединяват иновативни и енергоспестяващи характеристики, базирани на патентовани технологии. Panasonic представи тези продукти за първи път през март 2009г. в седем европейски държави, а от юни те се предлагат и на българския пазар посредством веригите Технополис и Техномаркет.
 
Бялата техника отразява обвързването на Panasonic с опазването на околната среда
 
За да отговори на увеличаващата се потребност от опазване на околната среда и пестене на енергия, Panasonic внедрява енергоспестяващи технологии в бялата си техника, която вече печели голям пазарен дял в Япония. Panasonic вярва, че същите тези характеристики ще станат изключително популярни с навлизането и на европейските пазари. “Най-загрижените за околната среда потребители, са потребителите в Европа. Убедени сме, че нашите продукти ще задоволят изискванията за икономически и природосъобразни решения, които в същото време предлагат и отлично представяне, качество и дизайн, както и удобство при употреба”, казва Йорихиса Шиокава, Управляващ директор за Panasonic Marketing Europe.
 
Технологичен лидер в производството на хладилници с фризер и перални машини
 
Panasonic представя своите премиум продукти, в които са внедрени патентованите технологии на компанията. С NR-B30FX1 Panasonic предлага първия хладилник с фризер „Без обледяване”, клас A++. Изключителната енергийна ефективност е възможна благодарение на ловкото съчетаване на технически иновации, като Инверторната технология и „U-Vacua” (вакуумен изолационен панел). В резултат, новият хладилник с фризер е много по-тих от аналогичните модели, а осезаемо по-тънкия изолационен панел осигурява по-голяма вместимост. Характеристиките, като „Vitamin-Safe” отделение и „Hygiene Active” система, значително подобряват условията за съхранение, а хранителните продукти – особено плодовете и зеленчуците – остават свежи и апетитни.
 
Panasonic ще представи и премиум модела на пералните си машини – моделът NA-16VX1. С валидния в Европейския съюз клас на енергийна ефективност A-20%, пералните машини имат с 20% по-ниска консумация на електричество от стандартните клас А уреди и, както хладилниците с фризер, дават отлични резултати по отношение на изразходваната електрическа енергия. Освен това, пералните машини работят по-бързо и използват по-малко вода. Това невероятно, природосъобразно пране е също резултат на разнообразни технически иновации на Panasonic. С накланянето на барабана с 10°, Panasonic намалява нивото на водата в него. Заедно с Инверторната технология и 3D Сензора за Измиване, движенията на барабана могат да бъдат контролирани, за да осигурят оптимално изпиране. Освен това, тези перални от ново поколение са по-лесни и удобни за зареждане и изпразване, а управлението им е интуитивно.
 
Прицелени във върха

В сектора на домакинските уреди в Япония и други страни в Азия, Panasonic последователно достига все по-високи резултати с хладилниците си с фризер и пералните машини. "На всеки пазар, на който сме представяли нашите хладилници с фризер и перални, сме се озовавали на челно място, което говори ясно за качествата на нашите уреди. Това, което Европа трябва да знае, е че ние планираме да се превърнем в ключов играч в най-високия клас уреди," потвърди г-н Шиокава.

Коментар