Производител на монитори настъпва с неттопи

Известният производител на монитори ViewSonic пусна на пазара компютър от типа "всичко в едно". Моделът VPC100 представлява 19-инчов монитор със съотношение 16:9, в който е вграден системен блок, по подобие на епълските iMac машини.
Моноблокът е изграден на базата на процесор Intel Atom с работна чeстота 1,6 GHz, включва оперативна памет с обем 1 GB и твърд диск 160 GB. Налични са мрежов интерфейс Gigabit Ethernet и безжичен Wi-Fi 802.11b/g.
Конфигурацията предоставя още 1,3-мегапикселова камера, DVD устройство, вградени стереоговорители и четец на карти "4 в 1".
С тези си характеристики, VPC100 се позиционира в категорията неттоп компютри. Машината работи под управление на операционна система Windows XP Home Edition.
Моноблокът е дебел едва 35 мм и има множество "зелени" предимства. Така например, пластмасата е намалена с 50%, в сравнение с компютър и монитор, взети поотделно.
VPC100 ще се продава за около 600 долара. Това е първият продукт от новата концепция на ViewSonic за облачни изчисления, при която настолните компютри ще играят ролята на ориентирани към уеб дисплеи за работа с онлайн приложения.

Коментар