СуперХостинг.БГ обяви ръст в бизнеса с виртуални сървъри

За повишен интерес към услугите от типа „виртуален сървър“ (VPS) съобщи СуперХостинг.БГ. Увеличаването на поръчките идва главно от страна на малки и средни фирми, както и от софтуерни разработчици.

По-високият интерес се дължи на ценовите предимства на виртуалните сървъри, както и на тяхната гъвкавост, които ги правят подходящо решение за стартиране на дейност във време на рецесия, поясни хостинг доставчикът.
VPS (Virtual Private Server) е хостинг услуга, при която един физически сървър се разделя на няколко логически виртуални сървъра. Всеки от тях работи напълно независимо от останалите, като използва параметрите, които са лимитирани в зависимост от избрания план.
Като основни предимства на виртуалните сървъри се сочат значителното понижаване на разходите в сравнение с използването на наета машина, наличието на гарантирани ресурси, независимото управление и възможността за създаване на резервно копие на данните.
Междувременно СуперХостинг.БГ стартира промоция на предлаганите от нея VPS услуги. Отстъпките за тарифните планове VPS Старт, VPS Про и VPS Бизнес са съответно 20%, 25% и 30%, като същевременно параметрите за месечен трафик са удвоени за всички пакети.
Потреблението на хостинг услуги се увеличава непрекъснато и нарастващото търсене на виртуални сървъри е поредното доказателство за тази тенденция. Инвестициите, които СуперХостинг.БГ направи в оборудване и свързаност през последните години, позволяват на компанията да отговори на този ръст, не само посрещайки неограничен брой новите клиенти, но и предлагайки по-високи параметри за всичките си съществуващи потребители“, заяви Любомир Русанов, управител на хостинг компанията.
Клиентите на VPS услугите, предлагани от СуперХостинг.БГ ще получават сървър с пълен (root) достъп (включително опция за рестарт), както и възможност за инсталиране и конфигуриране на всички необходими софтуерни приложения. 

Коментар