Нови сторидж решения са достъпни на пазара у нас

Бизнес Софтуер Дистрибутор сключи договор за разпространение на пазара у нас на всички продукти на американската компания StarWind Software.

Софтуерът на StarWind дава възможност за цялостно внедряване на iSCSI Target под Windows. Използвайки високо производителния iSCSI протокол, Star Wind разширява споделените подсистеми за сторидж под Windows върху съществуващата IP мрежа (IP SAN).
iSCSI е популярен протокол за Storage Area Network (SAN), който позволява на организациите да консолидират съхраняването на техните данни в масиви, разположени в центрове за данни. Същевременно чрез iSCSI на хостовете (като бази данни или уеб сървъри) се дава илюзията, че използват локално прикачени дискове
За разлика от традиционните оптични канали, които изискват специално окабеляване, iSCSI може да се използва на големи разстояния върху съществуващата инфраструктура.
Изграждането на SAN позволява на компютърните системи да използват мрежов протокол, за да се свързват по наличната IP мрежа с отдалечени ресурси за съхраняване и да осъществяват блоково записване и четене на данни. От гледна точка на драйверите и инсталирания на машината софтуер, изглежда, че се работи с локални устройства.
Софтуерът на StarWind дава възможност всеки Windows Server да се превърне в част от iSCSI SAN. Чрез него може да се изгради споделено съхраняване (storage) за VMware, Hyper-V или Server Clusters за SQL Server, Exchange и SharePoint.
Виртуализацията и отдалеченият сторидж вече навлязоха във всички компании и организации, които създават, обработват и съхраняват големи обеми от данни. Точно тези данни трябва да бъдат подсигурявани и достъпни по всяко време”, каза Ивайло Тинчев, управител на Бизнес Софтуер Дистрибутор.
Скоро малкият и средният бизнес в България също ще ползват технологиите за виртуализация и отдалечено съхраняване. ИТ мениджърите и ИТ администраторите вече осъзнаха, че чрез тях могат да се намалят разходите за оборудване, да се осигури по-лесно непрекъснатост на бизнес процесите, по-висока производителност и надеждност на инфраструктурата. Това е необратим процес и добра практика, която ще се развива и разраства през следващите години“, допълни Ивайло Тинчев.

Коментар