vivatel с по-ниски цени на роуминга в Еврозоната








От 1 юли 2009 г. мобилният оператор на БТК vivatel пуска нови по-изгодни цени за разговори в роуминг в зоната на Европейския съюз. Цените на телекома са по-ниски от определените от Европейската комисия и предлагат по-добри условия на българските потребители. След намалението, клиентите на телекома ще водят изходящи разговори на цена от 99 стотинки на минута и ще заплащат по 43 стотинки на минута за входящи обаждания.

vivatel води гъвкава ценова политика и се стреми винаги да предложи най-добрите условия на своите клиенти”, казва Алесандър Димитров, главен търговски директор на телекома. „Европейският комисар по телекомуникациите определи цени за изходящи разговори от 1.01 лв. и на входящите разговори 0.45 лв, но ние пускаме дори по-ниски цени, за да оправдаем доверието на нашите клиенти и да им предложим добра услуга на изгодна цена.”

За първи път тази година Европейският съюз въвежда регулация и на цените за SMS и GPRS трафик, което значително облекчава клиентите. Навсякъде в Еврозоната, един SMS вече струва 0,252 лв., а трафикът през GPRS 5 лева за изразходен мегабайт. Това значително улеснява потребителите, които често пътуват в чужбина и досега трябваше да следят различните цени на тези услуги във всяка държава.

Условията и цените на vivatel в роуминг са валидни както за бизнеса и частните лица, така и за клиентите на предплатени и абонаментни планове. Всички клиенти ползват тези цени без значение от абонаментния им план и без да е необходимо да се абонират за специална роуминг тарифа или да заплащат допълнителна месечна такса.

Коментар