Windows Defender пази от шпионски софтуер

Финалната версия на дълго чакания анти-шпионски софтуер Windows Defender на Microsoft вече излезе. Програмата може да бъде инсталирана без проблем върху предходната бета 2 версия, но ако сте с бета 1, ще трябва да я деинсталирате от вашия компютър.

Първата разлика в сравнение с бета версията е лека промяна в цветовата схема на програмата. Също така ще откриете нова опция за показване на икона в системната лента, дори когато програмата не е в процес на обновяване или сканиране на компютъра. Също така са направени и промени в сканиращия алгоритъм, които подобряват работата на Defender и откриването на шпионския софтуер.

Windows Defender може да бъде инсталиран на 32- и 64-битови версии на Windows XP, както и да бъде качен на Windows Server 2003. За разлика от предишната версия, тази вече не поддържа Windows 2000. За потребителите на Windows Vista нещата в момента са доста мъгляви, тъй като сегашната версия не може да бъде качена на бета версията на операционна система. За съжаление не може да бъде обновен и интегрираният Windows Defender в бета версията на Vista версия. Затова в момента всички, които използват бета версия на Vista, трябва да изчакат.

Beta 2 версията на Windows Defender трябва да се обнови до 31 декември, тъй като след тази дата тя ще престане да функционира.

Коментар