HP откри център за професионално обучение в България

Корпорацията HP откри в България най-големия си център за професионално обучение в Югоизточна Европа. Инвестицията в HP Education Center е на стойност близо един милион лева, стана ясно днес.

Центърът заема целия партерен етаж в новата офис сграда на HP в Бизнес център Камбаните и предоставя шест зали – 3 оборудвани с НР технологии и 3 лекционни.

Предвидени са програми за обучение по HP-UX, HP StorageWorks, HP ProLiant & HP BladeSystem, VMware, Linux, ITIL/ITSM, Project Management, Business Analysis и Microsoft Trainings.

“Това е мащабна инвестиция в сегашните турбулентни времена, но вярваме, че кризата ще отмине и тогава в България много бързо ще се завърне основният проблем на бизнеса от преди само година – недостиг на качествена и квалифицирана работна ръка”, заяви Ираван Хира, генерален директор на HP България.

“Компаниите, които инвестират днес в квалификацията на служителите си, ще бъдат по-добре подготвени от конкурентите, за да се възползват от икономическия растеж, който ни очаква”, допълни Хира.

В цената на всяко обучение е включен набор от необходимата литература. Курсистите са сертифицирани с HP Education Certificate за гаранция на качството на обучение.

Лекторите са както от чужбина, така и бълграски експерти, а преподаването се извършва според най-модерните практики за професионално обучение – развити в десетки години работа на програмата HP Education и в сътрудничеството с най-добрите технологични университети в света.

От услугите на HP Education Center могат да сe възползват както бизнес партнъорите на HP, така и всеки специалист или компания, която желае да повиши нивото на служителите си.

Коментар